У Кропивницькому розпочали вітати освітян із професійним святом

Четвер, 29 вересня 2022 16:10

День працівників освіти в Україні відзначатимуть у неділю, 2 жовтня. Вітати педагогів у Кропивницькому почали заздалегідь. Так, сьогодні, 29 вересня, із професійним святом колектив Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка вітали очільники області та міста — начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович та секретар міської ради Олег Колюка.

Андрій Райкович відзначив славну столітню історію вишу і вклад колективу навчального закладу у виховання покоління вже незалежної України.

- За століття існування вишу тут випустили сотні вчителів, які своєю невтомною працею підтверджували фундаментальний рівень здобутих знань. І коли російські окупанти прийшли на нашу землю, вони не очікували такого рівня громадянської свідомості і патріотизму, вони вважали, що за 30 років незалежності ми лише споживали здобутки радянського періоду і не розвивали молодь. Це їхня ключова помилка, як і те, що вони взагалі прийшли на нашу землю, - наголосив Андрій Райкович.

До привітань приєднався і Олег Колюка, він подякував викладачам за їхню почесну і благородну працю, а університету побажав процвітання у мирній і незалежній Україні.

Невіддільною складовою урочистостей стало вшанування викладачів за їхній вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну працю.

Так, Андрій Райкович вручив почесну грамоту Міністерства освіти і науки України Ірині Сальник, доктору педагогічних наук; грамоти Міністерства освіти і науки України: Оксані Гольник, кандидату філологічних наук; Лілії Клочек, доктору психологічних наук; Наталці Котелянець, доктору педагогічних наук; Олені Марковій, кандидату педагогічних наук та подяку Міністерства освіти і науки України Ганні Аркушиній, кандидату біологічних наук.

Подяки обласної військової адміністрації отримали Наталія Андросова, кандидат педагогічних наук та Вікторія Бабаліч, кандидат педагогічних наук.

Олег Колюка вручив відзнаки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету. Грамотою Кропивницької міської ради нагороджено Катерину Акбаш, кандидата фізико-математичних наук. Подяки Кропивницької міської ради оголошено кандидатам педагогічних наук Миколі Дубінці та Олені Стрілець-Бабенко.

Варто відзначити, що урочистості проходили у відремонтованій актовій залі університету, що не могли не відзначити гості свята, інакше як ошатною, залу цього дня ніхто не називав.

А гарного настрою гостям і колективу навчального закладу додавали виступи як нинішніх студентів вишу, так і його випускників.

Усі новини