У Кропивницькому розпочинається сезон масштабних капітальних ремонтів і будівництва міських доріг

Четвер, 2 травня 2019 14:27

Міська влада має амбітні плани з будівництва і ремонту транспортних мереж та їхньої інфраструктури у Кропивницькому. На цьому ще раз наголосив міський голова Андрій Райкович під час наради з керівниками виконавчих органів міської влади сьогодні, 02 травня.

Найперше завдання на сьогодні – у стилі строки завершити реконструкцію шляхопроводу по провулку Об’зному. Минулого року основні роботи підрядником ТОВ "Містобудівний загін №112" були виконані. Проте лишилося покласти чистовий шар асфальтового покриття та виконати роботи під шляхопроводом..

- Часу на розкачку не залишилося, треба терміново виконувати ці роботи, – зауважив Андрій Райкович. – Рух транспорту в обидві сторони має бути нормальним, без жодних перешкод. Для нас це надзвичайно важливо, оскільки в кінці травня плануємо повністю перекрити рух по вулиці Ельворті для здійснення основного етапу реконструкції Арки, розширення під’їзних шляхів до неї та заміни інженерних комунікацій під проїжджою частиною дороги. У цьому випадку, зрозуміло, навантаження на вулицю Полтавську збільшиться в рази, тому цілком логічно, що міст має бути підготовлений в ідеальному стані. Крім того, на період виконання робіт необхідно буде повністю обмежити в’їзд великогабаритного транспорту на територію міста з боку Олександрівки і Знам’янки, а перенаправити їх на інші напрямки.

Від управління капітального будівництва міський голова чекає більшої активності в реалізації проекту розширення проїжджої частини вулиці Полтавської на відрізку від вулиці Васнєцова і до мосту по провулку Об’їзному.

Також необхідно пожвавити роботи з будівництва повноцінної транспортної розв’язки по вулиці Кропивницького. Метою надзвичайно важливого для міста проекту стане з’єднання цієї вулиці з Полтавською і запуск новим маршрутом громадського транспорту у реверсному режимі. У планах поточного року також будівництво дороги по провулку Об’їзному, як в сторону Великої Балки, так і її ремонт в напрямку кільцевої розв’язки біля аеропорту. Закінчити мають і перехідні з 2018-го року об’єкти – вулиці Братиславську, Тютюшкіна та Краснокутського.

Усі новини