У Кропивницькому відбулося виїздне “засідання Генеральної Асамблеї ООН”

Вівторок, 28 лютого 2017 20:39

Сьогодні, 28 лютого, за ініціативи управління освіти міської ради Кропивницького, представників учнівського самоврядування міського парламенту дітей та творчої групи педагогів у загальноосвітній школі №6 відбулася гра “Модель ООН”.

“Модель ООН” - це міжнародна освітня програма, в ході якої імітуються засідання різних органів системи ООН. На таких засіданнях-імітаціях учні виступають у ролі дипломатів. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в Організації Об’єднаних Націй.

Метою гри є посилення громадянського виховання молоді міста, ознайомлення школярів із діяльністю ООН та долучення їх до участі у вирішенні глобальних проблем людства.

У грі взяли участь старшокласники одинадцяти шкіл Кропивницького. Кожен навчальний заклад мав представляти інтереси певної країни на засіданні Генеральної Асамблеї, де дипломати виголосили свої вступні промови. Після засідання розпочалась робота у комітетах, під час якої обговорювались проблемні теми, приймалися рішення та оформлялися загальні резолюції.

Школярі мали змогу працювати у комітетах міжнародної безпеки та довкілля, економічного розвитку, гуманітарних питань і питань культури та комітеті з правових питань. На прикладі роботи різних органів ООН учасники дізнались про проблеми, з якими зіштовхуються люди в різних частинах світу, яким чином ООН може покращити життя того чи іншого народу. А майбутні дипломати з’ясували для себе, які навички і модель поведінки сприяє розвитку міжнародної співпраці.

За підсумками засідання Генеральної Асамблеї та роботи в комітетах журі обрало трьох переможців. Перше місце посіла делегація гімназії №9, яка представляла Італію, друге — НВО №6, учні якої були представниками Сполучених Штатів Америки. Третє місце журі присудило представникам Австраліїї з НВК №26. Всі делегати отримали сертифікат учасника конференції, а переможці — нагоду взяти участь у грі “Модель ООН” на рівні України та міжнародному рівні.

Усі новини