У Кропивницькому вшанували пам’ять Героїв Крут!

Середа, 29 січня 2020 13:32

Сьогодні, 29 січня, з нагоди відзначення 102-ої pічниці бoю під Кpутами у Кропивницькому біля пам’ятної дошки брaтaм Шульгиним відбувся мітинг.

В урочистостях взяли участь керівники області та міста, духовенство, військовослужбовці, активна громадськість та патріотична молодь обласного центру. Містяни вшанували Героїв Крут покладанням квітів до меморіалу та пов’язанням синьо-жовтих стрічок.

Під час свого виступу доцент кафедри філології та журналістики Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Ольга Кирилюк звернула увагу, що не всі учасники бою під Крутами загинули — із 600 учасників бою полягло близько 200 героїв, інші повернулися додому. Один із них навіть дожив до проголошення такої омріяної незалежності України.

 - Наші вороги бояться пам‘яті про бій під Крутами. Бо хлопці, які протрималися у запеклому бою протягом дня, не були нещасними жертвами, як про це говорили у часи тоталітаризму, а були мужніми та свідомими чоловіками, - наголосила Ольга Кирилюк. - Тому ми - нащадки сильних українців, пам‘ятаймо про це і борімося.

Громадська активістка розповіла, що серед учасників бою було і п'ятеро наших земляків: Володимир Шульгин, Левко Прядко, Семен Могила, Михайло Михайлик і Сергій Горячко, який після бою під Крутами зробив відому карту-схему, за якою і досі вивчають бій.

Мітинг завершився панахидою за усіма загиблими в боях українцями.

Усі новини