У міській раді Кропивницького погодили алгоритм роботи агропромислових ринків

Четвер, 30 квітня 2020 10:25

Вчора, 29 квітня,  міський штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру погодив проект розпорядження про впорядкування діяльності ринків на період карантину на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом та з урахуванням постанови Головного державного санітарного лікаря України “Щодо протидії поширенню в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках”.

- Ми провели попередню зустріч з керівниками ринків та довели до відома  постанову головного санітарного лікаря України з алгоритмом роботи агропромислових ринків. Ці правила повністю прописані в проекті розпорядження. Керівники  ринків несуть відповідальність  за  дотриманням протиепідеміологічних заходів під час здійснення торгівлі, - підкреслив керівник робіт, заступник міського голови  Олександр Мосін. - Робоча група, до якої входитимуть представники поліції, фахівці Держпродспожив служби, управління торгівлі та побутового обслуговування населення, представники спеціалізована інспекції перевірятимуть дотримання вимог розпорядження. На порушників накладатимуть штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Крім того, під час засідання штабу, радник міського голови з санітарно-епідеміологічних питань Іван Касьяненко довів до відома  присутніх оперативну інформацію щодо поширення коронавірусної інфекції   COVID-19.

За його словами, станом на 29 квітня в Україні виявлено 9866 лабораторно підтверджених випадків захворювання, з них 250 летальних, 1103 пацієнтів одужало. Хворобу підтверджено у 672 дітей та 1976 медиків. За добу зафіксовано 456 нових випадків захворювання. У Кіровоградській області виявлено 377 хворих на  COVID-19 .

За інформацією начальника управління охорони здоров'я Оксани Макарук, у готелі «Турист» під медичним спостереженням на обсервації перебуває 22 особи, двоє з них мешканці Олександрійського району.

-  На стаціонарному лікуванні в Центральній міській лікарні зараз знаходиться 100 хворих на COVID-19. Інші перебувають на амбулаторному лікуванні під контролем медичних працівників  первинної ланки, - зазначила начальник управління.

Усі новини