Урочистою ходою і покладанням квітів вшанують у Кропивницькому пам’ять загиблих воїнів – інтернаціоналістів

Понеділок, 13 лютого 2017 17:19

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у міській раді Кропивницького 14 лютого відбудеться урочисте засідання із врученням грошової допомоги сім'ям загиблих в Республіці Афганістан та учасникам бойових дій на території інших держав. Початок урочистостей – об 11.00.

А вже 15 лютого кропивничани пройдуть урочистою ходою від площі Героїв Майдану до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам всіх поколінь Кіровоградщини покладуть живі квіти на вшанування пам’яті загиблих. Збір учасників ходи розпочнеться із 11.30, а об 12.00 колона вирушить центральною вулицею обласного центру.

Цього ж дня зранку ветерани бойових дій на території інших держав, рідні і близькі полеглих матимуть змогу відвідати Лелеківське, Завадівське, Далекосхідне та Рівнянське кладовищ для покладання квітів до могил полеглих воїнів.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович звернув увагу усіх посадових осіб місцевого самоврядування щодо щодо неухильного забезпечення виконання актів законодавства з питань соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій.

У загальноосвітніх, позашкільних, дитячо-юнацьких клубах, вищих навчальних закладах відбудуться тематичні уроки, лекції, зустрічі з учасниками бойових дій на території інших держав. Цими днями також будуть організовані виставки творів мистецтва, фотографій, документів та архівних матеріалів у музеях, меморіальної та

історичної літератури в бібліотеках та спортивні змагання, присвячені вшануванню пам’яті загиблих у Республіці Афганістан та інших локальних конфліктах.

Усі новини