Вернісаж Ольги Краснопольської відкрився у Кропивницькому в музеї Осмьоркіна

Понеділок, 31 серпня 2020 10:51

У художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна презентує свою персональну виставку відома в Кропивницькому талановита молода художниця Ольга Краснопольська.

Неординарну назву виставки «Пів голови» авторка пояснює психологічним аспектом і це не випадково, адже має фах «образотворче мистецтво та практична психологія»

- Всі ми постійно генеруємо різні думки, ідеї, фантазії, але тільки митцям вдається відобразити все це в своїх художніх, поетичних, музичних творах, - говорить художниця та пропонує заглянути всім шанувальникам образотворчості до її власного творчого світу – реального та ілюзорного водночас.

В експозиції представлено майже п’ятдесят живописних та графічних творів, більшість з яких 2020 року виконання, як сказала Ольга під час презентації, карантинного періоду. Міські пейзажі, квіткові натюрморти, оригінальні тематичні композиції, а також надзвичайно цікаві авторські інсталяції емоційно вражають і спонукають до роздумів над сенсом буття.

- Творчість Ольги Краснопольської – суцільна психологічна провокація. Її головна тема – місто, але не те, яке ми звикли бачити - ошатне, історичне, архітектурно вишукане, а тривіальне, повсякденне, домінуюче своєю одноманітністю і в той же час захоплююче утаємниченою поетикою та романтизмом ритмів життя людей, що живуть в його шлакоблочних бетонних квартирах. Мистецька форма – реалізм, з потягом до гіпер та сюрреалізму. Пейзажі з відкритим небом, натюрморти з квітами, окультурені кошиками чи горщиками, відкриті вікна та ластівка в небесах - все це знаки та символи сучасного урбаністичного мистецтва. Тут не треба шукати глибини живописної палітри чи особливої пластики лінії. Головне в її творах літературна ідея, підтверджена власною філософією, яка є відображенням постійних змін, в атмосфері яких кожен з нас перебуває повсякчасно, - саме так охарактеризував під час відкриття виставку провідний науковий співробітник музею, мистецтвознавець, заслужений художник України Андрій Надєждін.

Представити персоналію мисткиня вирішила під подвійним прізвищем, зазначивши, що пів міста її знають як Різдвянську, коли вона ще навчалася в дитячій художній школі ім. О.О.Осмьоркіна, а згодом в педагогічному університеті ім. В.Винниченка на мистецькому факультеті, а пів міста - як Краснопольську, керівника приватної студії образотворчого мистецтва «Муза» в галереї «Єлисаветград» та викладача відділу образотворчого мистецтва дитячої школи мистецтв.

Тож прийшли привітати Ольгу з вернісажем представники цілого міста – рідні, друзі, однокурсники, художники, учні і колеги-викладачі дитячої школи мистецтв на чолі з директором Світланою Медвєдєвою. Від музею ж Ольга отримала в дарунок сувенірну чашку з фотозображенням будівлі музею та підготовлений буклет виставки, на якому з задоволенням роздавала бажаючим свої автографи. Всі присутні були в захопленні від побаченого і почутого, бо мали змогу насолодитися ще й імпровізованим концертом. Під чарівні звуки гітари Олександр Кир’янов, однокурсник Ольги і нині викладач художньої школи ім. Олександра Осмьоркіна, виконував ліричні поезії авторки виставки.

Вітальні слова, побажання здійснення творчих планів і звичайно море квітів, які ми ймовірно зможемо побачити в нових живописних композиціях креативної художниці Ольги Краснопольської, все було в музеї О. Осьмьоркіна.

Завітайте до музею і познайомтесь з персональною виставкою Ольги Різдвянської-Краснопольської «Пів голови», яка експонуватиметься цілий місяць вересень. Не пошкодуєте!

Віта Чернова, директор художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини