Юлія Вовк: документи на призначення субсидії можна подати в електронному вигляді, або надіслати поштою

Вівторок, 11 травня 2021 14:27

Із травня 2021 року житлова субсидія надаватиметься виключно у готівковій формі. Про це сьогодні, 11 травня, повідомила під час брифінгу у міській раді  директор департаменту соціального захисту населення Юлія Вовк.

Уряд України 14 квітня 2021 року ухвалив постанову № 420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою посилена адресність надання житлових субсидій для ефективнішого та раціональнішого використання бюджетних коштів.

- Із травня 2021 року всім отримувачам житлової субсидії необхідно подати нову заяву та декларацію до департаменту соціальної політики Кропивницької міської ради, - наголосила Юлія Вовк. – Звертаю увагу усіх власників житла:  документи можна подавати протягом травня - вересня 2021 року, при цьому житлова субсидія буде призначена з травня 2021 року. Не потрібно поспішати і стояти у великих чергах. Всі документи, які подадуть отримувачі субсидії до департаменту, будуть розглянуті, а мешканці - забезпечені пільгою.

Крім того, акцентувала увагу директор департаменту, заяву та декларацію можна надіслати в електронній формі через сайт Мінсоцполітики (http://www.msp.gov.ua) або поштою до управлінь  соціального захисту Подільського та Фортечного районів.

За словами Юлії Вовк,  цього року вимоги до субсидіантів будуть посилені та  з'явилися додаткові обмеження у призначенні субсидії. З урахуванням нових правил, від травня 2021 року не призначать субсидію, якщо хтось із членів сім'ї або особа із складу домогосподарства:

  • на момент призначення субсидії має на депозитному рахунку кошти, загальна сума яких перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму станом на 1 січня (2270,00 грн x 25 = 56750,00 грн);
  • за рік до звернення по субсидію купив іноземну валюту або банківські метали на суму понад 50000,00 грн;
  • володіє автомобілем, з дати випуску якого пройшло менше 5 років або, якщо в сім'ї є більше одного автомобіля, з дати випуску якого пройшло менше 15 років;
  • має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок).

До того ж, залишаються актуальними попередні вимоги до отримання субсидії.

- Раніше в органах місцевого самоврядування створювались комісії, які розглядали окремі випадки, коли людина не має права отримати субсидію, але за виняткових обставин, призначалася така  пільга. На сьогодні такі комісії не діятимуть, а субсидії надаватимуться на загальних підставах, - підкреслила Юлія Вовк.

Жителі селища Нового можуть подати документи у Новенському відділенні  ЦНАПу за адресою: Металургів, 3.

Станом на 01 квітня у Кропивницькому обліковується  20 140 тисяч отримувачів житлової субсидії. За інформацією Юлії Вовк, заради зручності та уникнення черг, проводиться попередній запис громадян та видаються талони на певний час для надання необхідних документів. На сьогодні вже видано 2276 талонів  та прийнято 382 заяви.

Заступник директора департаменту соціальної політики Олена Костенко нагадала телефони гарячої лінії.

Для мешканців  Фортечного району — (0522) 370739, 096 539 00 34, (095)9330059; Подільського - (0522) 30 87 90 (7)  - у Центрі надання адміністративних послуг "Прозорий офіс".

Заступник директора департаменту, начальник управління Подільського району Катерина Максименко звернула увагу заявників на необхідність приділення особливої уваги до заповнення декларацій, надання повної та правдивої інформації про себе, членів сім'ї, свої доходи, вклади та матеріальний стан.

- Міністерство фінансів здійснює щомісячну верифікацію державних виплат. У разі виявлення не достовірної інформації доведеться припинити виплату субсидій. А кошти, які були надані субсидіантам, доведеться повертати, - підкреслила Катерина Максименко.

Усі новини