Заклади охорони здоров’я Кропивницького готові до роботи в період ускладнення епідситуації із захворювання населення на грип та ГРВІ

Вівторок, 15 січня 2019 10:57

Рівень захворюваності на грип та вірусні інфекції у Кропивницькому не перевищив епідемічного порогу. Це відзначила заступник начальника управління охорони здоров’я міської ради Кропивницького Лариса Кудрик під час прес-конференції сьогодні, 15 січня.

За її словами, впродовж двох тижнів нового, 2019 року, за допомогою до лікарів звернулися понад 1700 пацієнтів, з них 46,5% - діти. Госпіталізовано 106 хворих, з них 62 - діти. Незважаючи на зростання кількості хворих на ГРІ, показник захворюваності у Кропивницькому залишається на 30,6% нижчим рівня епідемічного порогу. А от лабораторно було підтверджено 2 випадки захворюваності на ГРИП, розповіла заступник начальника обласного лабораторного центру Надія Оперчук - у дорослого та дитини.

- Ситуація щодо захворювання на ГРИП та ГРВІ у Кропивницькому спокійна, – прокоментувала Лариса Кудрик. – Епідпоріг ми не перевищили – хочу нагадати, що щеплення від ГРИПу завжди лишається актуальним, тому його треба робити. Імунітет формується два тижні, і це допоможе уникнути ускладнень, якщо людина й захворіє на ГРИП.

Загалом, за інформацією Лариси Кудрик, з початку епідеміологічного сезону у Кропивницькому вакцинувалося 947 осіб, з них 206 дітей та 111 медичних працівників. Лариса Кудрик зазначила також, що лікувально-профілактичні заклади міста готові до роботи в період ускладнення епідситуації з захворювання населення на грип та ГРВІ. Розроблені плани розгортання ліжок та їх перепрофілізації, на випадок масових захворювань грипом та ГРВІ. Одночасно, у місті створені бригади для надання консультативної та практичної допомоги. Є в наявності дезінфікуючі матеріали та матеріали для забору мазків на грип.

Усі новини