Запроваджений урядом карантин продовжить школярам Кропивницького зимові канікули, але скоротить літні

П'ятниця, 11 грудня 2020 11:32

Від понеділка, 14 грудня, адміністрації закладів освіти Кропивницького визначатимуть форму навчального процесу, в залежності від епідемічної ситуації. На цьому акцентувала увагу начальниця управління освіти міської ради  Лариса Костенко під час брифінгу сьогодні, 11 грудня.

- За прогнозом, 58 % дітей навчатимуться дистанційно, 29% - ходитимуть до шкіл , а 13% вчитимуться на змішаній формі навчання – декілька днів у школі, декілька - дистанційно, - повідомила Лариса Костенко. – У нас є дітки, які три тижні вчилися дистанційно, тому що був пік захворюваності і хворих вчителів було дуже багато. Тепер ситуація вирівнялась і ми виводимо дітей на змішану форму навчання.

В управлінні також складають план роботи закладів освіти після зимових канікул. За планом, діти мали б вийти на навчання 11 січня, відзначила Лариса Костенко. Проте ситуація змінилася через запровадження урядом жорстких карантинних заходів від 08 по 24 січня. Тому опрацьовується варіант повернення із 11 по 25 січня учнів 9-х – 11-х класів на дистанційну форму навчання.

- Дітям цього віку потрібно буде здавати ДПА та ЗНО, тому їм важливо вчитися взимку. Для всіх інших дітей ми продовжимо канікули. А пропущене відпрацюємо за рахунок двох тижнів літніх канікул, - поділилася Лариса Костенко.

Окремо Лариса Костенко звернулася до батьків школярів, з проханням не водити хворих дітей до школи та обов’язково повідомляти класних керівників  про захворювання дітей. Нині важливо володіти реальною ситуацією стану здоров’я учнів та й їхніх батьків, щоб мати час належно відреагувати.  

Усі новини