Заяву на укладання шлюбу відтепер можна подати через мережу Інтернет: в Україні реалізується пілотний проект

П'ятниця, 3 травня 2019 07:57

В Україні запроваджується пілотний проект онлайн-записів через мережу Інтернет на прийом до відділів Державної реєстрації актів цивільного стану. Як повідомили у Фортечному районному у місті Кропивницькому відділі ДРАЦС  ГТУЮ у Кіровоградській області, новація має на меті ліквідувати черги та зробити зручнішими для  процедури отримання послуг у відділах державної реєстрації актів цивільного стану.

Реалізація пілотного проекту забезпечить можливість громадян дистанційно  подавати заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану використовуючи мережу Інтернет, зокрема, за допомогою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Увійти на веб-портал можна за посиланням: http://dracs.minjust.gov.ua/

У той же час, подання до відділів ДРАЦС заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет не звільняє від необхідності особистого звернення громадян до відділу та надання ними документів, передбачених чинним законодавством України. За достовірність наданих даних несе повну відповідальність  заявник. При цьому, прийом відвідувачів, які звертатимуться без попереднього запису, здійснюється у звичайному режимі відповідно до графіку роботи відділу.

Зручність порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» підтверджуються можливістю його використання громадянами для запису на прийом до будь-якого відділу ДРАЦС у Кіровоградській області чи в Україні у зручний для них час, поставити запитання і отримати відповіді в он-лайн режимі та дистанційно  подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану.

Усі новини