Житлові питання кропивничан і вимушених переселенців залишаються на контролі міської влади

Понеділок, 27 червня 2022 15:21

Керуюча справами виконавчого комітету Кропивницької міської ради Світлана Балакірєва провела чергове засідання громадської комісії з житлових питань сьогодні, 27 червня.

Відповідно до поданих заяв та документів, члени комісії погодили взяття на облік для отримання тимчасового житла 20 родин вимушених переселенців з Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської областей — а відповідне рішення прийматиме виконавчий комітет міської ради.

Предметом розгляду комісії стало також питання надання ордерів мешканцям гуртожитку на проспекті Університетському, 21, який за рішенням суду був переданий до комунальної власності. Наразі дев'ятьом мешканцям гуртожитку, у зв’язку з судовими обмеженнями,  відтермінували їх видачу.

- У цьому випадку лише заяви про зняття арешту на майно замало. Щоб подати позов до суду, необхідний цілий пакет документів, що підтверджують проживання у гуртожитку протягом певного часу, - наголосила Світлана Балакірєва.

У відділі обліку житла міської ради консультують мешканців гуртожитку, пояснюють і покрокові заходи для отримання ними ордерів на житло та про їх право на приватизацію кімнат.

Разом з тим, комісія підтримала надання ордерів по двох заявах — є всі підтверджувальні документи, що родини заявників проживали в гуртожитку з 1992 року, сплачували комірне тощо.

Одна заява про отримання ордера на житло в гуртожитку підтримки від членів комісії не отримала, оскільки у заявниці є зареєстроване право власниці на інше помешкання.

Усі новини