Зростання тарифів на проїзд у Кропивницькому можуть бути лише одночасно із підвищенням якості перевезень

Понеділок, 23 січня 2017 13:09

Якість пасажирських перевезень в місті має вийти на якісно новий рівень. На цьому сьогодні, 23 січня, під час апаратної наради наголосив міський голова Андрій Райкович.

Нещодавно перевізники оприлюднили нові розрахунки вартості проїзду в міському транспорті: вона складає від 4 до 5 гривень за одну поїздку. Чи аргументовані нові розцінки, вивчатиме управління економіки міської ради. Перевірені розрахунки, які

підтверджують обгрунтованість підвищення тарифів на проїзд, будуть внесені на розгляд виконавчого комітету.

Разом з розумінням того, що збільшення вартості перевезень є сьогодні об’єктивний процес, міський голова порадив перевізникам одночасно підвищити якість перевезень, та дотримуватись графіків руху.

- Це не найвища ціна в порівнянні з іншими містами України, – відзначив міський голова - але це великі гроші для кропивничан. Тому, людям необхідно надати яксну послугу. Якщо виконком погодиться з такими обрахунками, якість перевезень повинна бути вищою - це не обговорюється.

Андрій Райкович також зауважив - маршрутки не справляються в години-«пік». Поведінка водіїв, ставлення до пільговиків на окремих лініях викликає масу обурень у громадян. Чи не найбільше скарг сьогодні у пасажирів – на маршрут №4. Тож цю ситуацію, управління розвитку транспорту та зв’язку має терміново виправити.

- Знову звертаюсь до управління транспорту, до перевізників – не може бути так: одні транспортні підприємства задовольняють мешканців міста своєю роботою, а “четвірка” – це постійні проблеми. Необхідно перевірити як обслуговується маршрут, скільки одиниць транспорту працює, як дотримується режим руху, до котрої години їздять маршрутки, а потім робити висновки, сідати і знаходити варіанти, щоб покращити рівень перевезень на Велику Балку.

Усі новини