«16 днів проти насильства»: Кропивницький долучився до підсумкової онлайн презентації з гендерної рівності

П'ятниця, 10 грудня 2021 14:11

Сьогодні, 10 грудня, у Кропивницькій міській раді відбулася підсумкова онлайн презентація з гендерної рівності у рамках міжнародної кампанії  “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”.

Участь у заході,  ініційованому спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні, взяли депутатки міської і обласної рад та представники виконавчих органів міської ради.

Як зазначила співголова міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості» Кропивницької міської ради Катерина Колтунова, цьогоріч в обласному центрі зроблено дійсно інституційний внесок у розвиток муніципальної системи протидії домашньому насильству — за кошти державної субвенції виконано капітальний ремонт приміщення і організовано роботу шелтеру.

- Ці 16 днів видалися для нас надзвичайно плідними, разом з представниками міської влади ми провели  багато тематичних просвітницьких заходів, зокрема, в навчальних закладах. Головною метою ми вбачаємо формування колективного розуміння, що толерувати насильство є неприпустимим. Створення нульової толерантності до цього явища і є відправною точкою в боротьбі зі сталими суспільними стереотипами, - підкреслила Катерина Колтунова. 

Усі новини