18 квітня - Міжнародний день пам’яток та історичних місць

Четвер, 18 квітня 2019 10:31

18 квітня в Україні відзначається День пам’яток історії та культури, а також Міжнародний день пам’яток та історичних місць.

Унікальні історико-культурні надбання, які століттями створювалися на території нашого міста попередніми поколіннями, є невід’ємною складовою культурної спадщини України. Зберегти надбання минулого, відновити втрачене та передати неоціненні здобутки майбутнім поколінням – висока і благородна місія тих, хто щоденною працею зводить міцний мур національної свідомості. Байдужість до духовного розвитку нації, зневага до культурної спадщини призводить до непоправних втрат в усіх сферах культурного життя.

У цей святковий день вітаємо всіх причетних до охорони та збереження культурної спадщини: пам’яткоохоронців, краєзнавців, дослідників, зберігачів музейних, архівних та інших колекцій, нематеріальної культурної спадщини, активну громадськість міста.

Щиро дякуємо вам за невтомну роботу з вивчення, захисту і популяризації пам’яток культурної спадщини міста Кропивницького.

Бажаємо вам міцного здоров’я, благополуччя, професійного зростання, наполегливої та результативної праці задля збереження надбання поколінь. Миру і добробуту вашим родинам.

Міський голова Андрій Райкович
Секретар міської ради  Андрій Табалов

 

Усі новини