Адмінкомісія міської ради Кропивницького наклала максимальний штраф на одного із учасників розриття радіоактивного могильника

Вівторок, 5 вересня 2017 17:42

Сьогодні, 5 вересня, у міській раді Кропивницького відбулося засідання адмінкомісії. Одним із питань порядку денного комісії став розгляд адмінпротоколу на організаторів розриття могильника з радіоактивними відходами, що знаходиться по вулиці Аджамській.

Це вже друге засідання адмінкомісії, на якій розглядаються протоколи, складені на організаторів несанкціонованих розкопок. Цього разу члени комісії ознайомились також із протоколом, який був оформлений на одного із координаторів незаконного розкриття землі - Євгена Жолобова. Від імені останнього виступала правозахисниця, яка повністю заперечувала його причетність до розкопок.

Але присутній на комісії начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта наполягав на тому, що чоловік безпосередньо керував процесом розриття могильника та підвозив “працівникам” рукавички, воду, їжу. На підтвердження своїх слів Андрій Максюта запросив на засідання свідків — працівників міської дружини, які складали протокол на Євгена Жолобова. Дружинники підтвердили факт його присутності на момент зупинення незаконних дій по вулиці Аджамській.

- Враховуючи усі докази, комісія постановила, що згідно статті 152 КУпАП громадянин Жолобов має сплатити адміністративне стягнення у розмірі 1360 гривень, - повідомив після завершення засідання адмінкомісії Андрій Максюта. – Протокол на іншого фігуранта справи - головного інженера КП “Універсал-2005” Ігора Тюріна, направлено для розгляду за місцем його фактичного проживання у селищну раду Бережинки Кіровоградської області.

Усі новини