Андрій Максюта: спалювання листя на території приватних домоволодінь Кропивницького є злочином і винні будуть покарані

Середа, 3 жовтня 2018 12:55

Сьогодні, 03 жовтня, у міській раді Кропивницького відбувся щомісячний семінар голів квартальних комітетів Подільського району. Спалювання листя та боротьба з карантинними рослинами стали головними темами обговорення під час зустрічі.

- Міський голова Андрій Райкович постійно наголошує на посиленні роз’яснювальної роботи серед мешканців приватного сектору про шкоду для здоров’я людини та навколишнього середовища від спалювання опалого листя, - наголосив у своєму виступі начальник міської спеціалізованої інспекції Андрій Максюта., -Тому, в першу чергу, я хочу почути від самих голів квартальних комітетів, чи проводять вони таку роботу з населенням: що конкретно розповідають їм і як пояснюють шкоду від спалення листя у дворах. Важливо також знати,  чи вчасно вивозить сміття з приватного сектору підприємство “Екостайл”.

Андрій Максюта звернув увагу учасників семінару на виявлений спецінспекцією факт:  громадяни перестали спалювати листя на прилеглих територіях, а почали це робити на територіях своїх домоволодінь. Коли такі порушення виявляють інспектори спецінспекції та намагаються скласти протокол, власники зачиняються і вдають що їх немає вдома.

- Спалювання листя на території приватного домоволодіння - явище дуже небезпечне, оскільки будь-якої миті вогонь може перекинутись на будинок або інші споруди, розташовані на присадибних ділянках, а це призведе до значних матеріальних збитків, а найгірше - до можливих людських жертв, - відзначив керівник спецінспекції. - Спалювання сухого листя, бур’янів та карантинних рослин є надзвичайно небезпечним явищем для життя та здоров’я громадян. Листя, як губка поглинає усі небезпечні речовини, які при спалюванні вивільнюються в атмосферне повітря та вдихаються людьми, а це призводить до хвороб дихальних шляхів та навіть спричиняє онкозахворювання.

Крім того, Андрій Максюта відповів на питання голів квартальних комітетів щодо розміщення незаконної реклами та прийому металобрухту.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28