Андрій Максюта: Спецінспекція б’є на сполох! У Кропивницькому зафіксований «бум» крадіжок комунального майна

Вівторок, 21 листопада 2017 20:29

У Кропивницькому останнім часом збільшилась кількість крадіжок кришок люків колодязів на вулицях обласного центру. За інформацією керівника міської спеціалізованої інспекції Андрія Максюти, тільки вчора, 20 листопада, у приватному секторі мікрорайону Балашівка було викрадено 22 металевих кришки. Загалом за поточний рік інспекторами спецінспекції було виявлено більше тисячі таких випадків.

- Вчора наші інспектори виявили відсутність 30 кришок каналізаційних люків на Балашівці та Новомиколаївці, - зазначив Андрій Максюта. - Де вони діваються? Ми вже робили експеримент і знаємо відповідь. Це надзвичайно небезпечно для мешканців міста і ми вкотре наголошуємо: всім зацікавленим службам необхідно терміново активізувати роботу, адже передусім мова йде  безпеку, життя і здоров’я наших громадян!

Керівник спецінспекції акцентував увагу  балансоутримувачів люків, що,  за відсутності кришок на них, вони  мають негайно реагувати та впродовж 24 годин з моменту виявлення такого факту за приписом спецінспекції встановити нові.

Крім того, Андрій Максюта наголосив на тому, що правоохоронним органам слід посилити роботу з перевірок пунктів прийому металобрухту щодо  приймання ними металевих виробів, які належать до комунальної власності міста.

- Відкритий люк — це небезпека для життя і здоров’я громадян, - наголосив Андрій Максюта. - Адже маємо трагічний випадок у Черкасах, коли шестирічна дитина впала у незакритий каналізаційний люк, і її не змогли врятувати. Спецінспекція дуже відповідально підходить до цього питання, інспектори миттєво реагують на всі звернення громадян з приводу відсутності кришок люків.

Усі новини