Андрій Райкович: 03 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю. Вони мають право бути рівними серед усіх

Четвер, 3 грудня 2020 12:18

Сьогодні, 03 грудня, - Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов'язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства — людей із інвалідністю.

З нагоди цієї дати міська влада надала допомогу 130 мешканцям Кропвиницького, які мають інвалідність, на загальну суму 130 тисяч гривень.

На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Міський голова Андрій Райкович наголосив,  що потрібно постійно пам’ятати: такі люди потребують постійної уваги, допомоги і опіки.

- Вони мають право бути рівними серед усіх. Багато із них прагнуть фізичного і творчого розвитку, соціалізації, активності. І ми повинні, попри усілякі фінансові труднощі, знаходити додаткові кошти, щоб підтримувати благодійні громадські організації, які опікуються такими людьми і досягли значних результатів, - відзначив міський голова. -  Моя шана усім активістам, хто робить життя людей з інвалідністю цікавим, змістовним, хто дбає про їхнє здоров’я. Ми, у свою чергу,   робитимемо усе можливе, аби увага до них з боку міської влади була відчутною і постійно. Здоров’я всім і терпіння.

Усі новини