Андрій Райкович: будуємо місто разом!

Вівторок, 17 вересня 2019 10:20

Передсвяткова пресконференція міського голови Кропивницького Андрія Райковича за своєю атмосферою і формою стала цікавою розмовою про найближче майбутнє обласного центру. Очільник міста і журналісти активно обговорювали пріоритети у розвитку Кропивницького вже наступного, 2020 року.

Це був діалог партнерів, свого роду командна робота, у якій всі проявили  зацікавленість знайти той оптимальний шлях, що в умовах обмеженості ресурсів дасть можливість місту розвиватися і зробить його комфортнішим для своїх жителів. Тож актуальні і гострі запитання від представників медіа знаходили свої відверті відповіді міського голови.

Пріоритетом №1 для Кропивницького назвав Андрій Райкович нагальну необхідність модернізації системи теплопостачання міста: будівництво модульних котелень та залучення коштів міжнародних фінансових організацій та ЕСКО-компаній для проведення термомодернізації будівель закладів бюджетної сфери.

- Для мене, як для міського голови, для нашої команди розбудова міста є  ключовим завданням,- наголосив міський голова. – І комунальний простір, дороги, транспорт займають тут особливе місце.  Реалізація таких проектів – це, перш за все, комфорт,  це – високий статус міста,  і це – такі необхідні додаткові робочі місця.

У Кропивницькому продовжуватиметься модернізація дорожньої інфраструктури міста. Велика Балка з’єднається з провулком Об’їзним, вулиця Кропивницького стане важливою транспортною магістраллю із виходом на вулицю Полтавську, новий міст об’єднає Стару Балашівку з Лелеківкою, капітально ремонтуватимуть шляхопроводи через Інгул по вулицях Кропивницького та Київській.

- Не менш важливим для міста є розвиток його соціально-гуманітарного простору, - акцентував увагу Андрій Райкович. -  Це надзвичайно чутлива сфера життя міської громади, бо тут у центрі уваги завжди перебуває людина: від маленької дитини - до сивочолого ветерана.

Реформування медичної галузі в обласному центрі передбачає  реалізацію  перспективного плану розвитку Кропивницького госпітального округу. Сюди необхідно віднести також завершення інтеграції ДЗ «Спеціалізована медико-санітарної частини № 19 МОЗ України» у мережу лікувально-профілактичних закладів комунальної власності міста, реконструкцію дитячої поліклініки та лікарні швидкої медичної допомоги і, безумовно, продовження ІІ етапу медичної реформи - реорганізацію закладів вторинної ланки.

Буде продовжено і зведення житлових будинків за рахунок  коштів міського бюджету.

А от розширення у місті дозвіллєвого простору міський голова назвав родзинками розвитку міста.

- Місто живе, коли в ньому є успішна молодь, щасливі діти, коли на вулицях звучить музика, а  із кав'ярень ароматно  пахне кавою, - відзначив Андрій Райкович. – Коли дбайливо зберігається історична аура і бережно вплітається у неї свіжа нитка. Саме такі проєкти  є в наших орієнтирах на наступний рік. До активізації деяких, такого, наприклад, як реконструкція площі Героїв Майдану, відчуваю, необхідно долучитися особисто. Питання аж дуже гаряче і потрібно знайти спільні точки дотику професійних архітекторів і громадських активістів. Відповідне завдання профільним службам вже поставлене.

Серед ключових проєктів 2020-го і наступних років, названих міським головою, необхідно відзначити завершення будівництва сучасного ЦНАПу з новою якістю адміністративних і соціальних послуг, реконструкцію набережної Інгулу,  Ковалівського парку та парку Перемоги, відновлення композиційної цілісності пам'ятки національного значення “Фортеця Святої Єлисавети”, будівництво у місті сучасного спортивно-оздоровчого комплексу з басейном, створення молодіжного “Каворкінг-центру” та відкриття туристисько-інформаційного центру.

- Я мрію про красивий, комфортний затишний міський простір у Кропивницькому, - поділився очільник міста. -  Щоб тут розвивалося усе, що служитиме людині і робитиме  місто затишним, зручним і стильним. От такі мої мрії. Розумію, що одних моїх мрій недостатньо. Тому щиро сподіваюся на подальше порозуміння у визначенні пріоритетів з  депутатським корпусом, на підтримку громади і експертного середовища, у тому числі засобів масової інформації.

Андрій Райкович закликав усіх будувати рідне місто разом.

Усі новини