Андрій Райкович: «Бюджет 2018 року – бюджет розвитку»

Вівторок, 26 грудня 2017 11:31

Сьогодні, 26 грудня, під час проведення апаратної наради міський голова Кропивницького Андрій Райкович проаналізував прийнятий бюджет на 2018 рік. За нього проголосувало 38 депутатів із 41, що свідчить про грунтовну підготовку бюджету всіма виконавчими органами, депутатськими комісіями, керівництвом міста.

- Бюджет узгоджувався важко, у дискусіях, але є результат, - зазначив Андрій Райкович. - Вважаю головний фінансовий документ бюджетом розвитку нашого міста. Обласному центру ніколи не вистачало, і в наступному році не вистачить власного ресурсу, щоб забезпечити потреби як в галузі освіти, так і в галузі медицини. Хоча місто впродовж останніх двох років на гуманітарні програми виділило значні кошти, які дозволили реалізувати знакові проекти.

За словами міського голови, відповідні виконавчі органи вже отримали завдання оперативно підготувати листи на профільні міністерства і Кабінет Міністрів України стосовно потреби міста в субвенції на фінансування галузі освіти і охорони здоров'я на наступний рік.

Андрій Райкович наголосив на тому, що у 2018 році місто повинно значно ефективніше контролювати і наповнювати свій бюджет. Мається на увазі надходження до місцевої казни за рахунок місцевих податків, зокрема, за оренду землі. Це одне із ключових завдань, на якому очільник міста акцентував увагу представників земельного управління, комунальної власності та юридичного управління.

- Працюючи із бюджетом, ми розуміємо, що серед пріоритетів модернізація теплопостачання міста, продовження капітальних ремонтів стратегічних магістральних напрямків, будівництво житлових будинків, житла для медиків, - підкреслив Андрій Райкович. - Крім того заплановано придбання 10 автобусів середнього габариту, масштабні реконструкції паркових зон, Набережної, на виконання яких ми сподіваємось отримати ресурс із фонду соціально-економічного розвитку Державного бюджету України.

Відзначив міський голова і те, що на 2018 рік у міському бюджеті збільшено фінансову квоту “Громадському бюджету” - до 7 млн. грн. Це зроблено для того, щоб повніше забезпечити ініціативу активних жителів Кропивницького. Крім того очільник міста наголосив на необхідності чіткіше прописати умови конкурсу, вимоги до об'єктів, формати голосування, врахувавши попередній досвід.

Усі новини