Андрій Райкович: директори шкіл, які вимагатимуть добровільні внески з батьків у шкільні фонди, будуть звільнені

Понеділок, 3 вересня 2018 14:28

Збирати кошти з батьків учнів у школах Кропивницького заборонено у будь-якому вигляді. На цьому вчергове наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 03 вересня.

Цього року майже 900 мільйонів гривень у міському бюджеті передбачено для розвитку освітнього простору міста. Такий факт красномовно свідчить, що школи, дошкільні заклади - серед пріоритетів у діяльності міської влади.

Разом із тим Андрій Райкович звернувся до куратора освітньої галузі Наталії Дзюби, аби посилили увагу до професіоналізму, відповідальності фахівців, які відповідають за тендерну політику в галузі.

- Я не розумію ситуацію, коли тендери не відбуваються по кілька разів. Це - перший момент. Другий - як міський голова, що заборонив побори школи з батьків, я не хочу чути, що в окремих закладах батьки збирають чималі кошти, – попередив Андрій Райкович. - Я сказав директорам, що вони опиняться за межами школи, якщо вимагатимуть самі або через посередників кошти з батьків. Андрій Райкович також поставив завдання керівникам освітянського блоку посилювати якість роботи директорів, адміністрації закладу, та більше і якісніше комунікувати з батьками школярів.

Усі новини