Андрій Райкович: додаткові кошти міського бюджету – додаткові можливості для розвитку Кропивницького

Четвер, 2 грудня 2021 15:54

Сьогодні, 02 грудня, Кропивницький міський голова Андрій Райкович вже вшосте тримав звіт перед громадою, яка довірила йому право визначати вектор розвитку  ключових галузей і сфер діяльності складного господарського механізму міста.

Що виконано в комунальному, гуманітарному, соціальному просторі Кропивницького великою командою фахівців, чиновників, працівників десятків підприємств і організацій у 2021 році?

Як вплинули на життя громади пандемія коронавірусу, війна, нестабільність на ринку енергоресурсів?  Якою була стратегія дій міської влади в таких умовах і якими є перспективи міста у наступному, 2022 році?

Про це йшлося у майже двогодинному спілкуванні Андрія Райковича із активною громадськістю Кропивницького. До діалогу з очільником міста долучилися депутати міської та районних рад, члени громадської ради, голови квартальних комітетів і керуючі багатоквартирними житловими будинками, голови ОСББ, представники  підприємств, установ і організацій міста, громадських організацій -  фахівці в усіх сферах життєдіяльності громади.

Така відверта розмова у публічному форматі - чудова нагода звірити обраний курс із реальними досягненнями, внести в нього необхідні корективи, почути від містян нові ідеї і конструктивні пропозиції.

Андрій Райкович розпочав свій звіт із основи – основ, стану наповнення міського бюджету, а відтак і його можливостей у фінансуванні стратегічних завдань, визначених для реалізації у поточному році.

У 2021 році доходи бюджету Кропивницької міської територіальної громади склали 2, 055 мільярда гривень. З них на фінансування захищених статей було направлено 1,378 мільярда.

- Бюджетна аналітика 2021 року свідчить, що ми, попри обмежені ресурси, не зменшили фінансування освітньої і соціальної сфер та житлово- комунального сектору, - відзначив Андрій Райкович. - Жодна політика не переб'є законів економіки. Тому щодня я вимагаю від команди, особливо від економічного, юридичного, фінансового блоків, працювати над додатковими надходженнями до бюджету. Додаткові кошти – це додаткові можливості нашої громади. Як від оренди землі, майна, стягнутих через суди боргів, так і від кожного виграного гранту чи реалізованого інвестиційного проєкту.

Зокрема, з початку року фінансування освітньої галузі склало 989 мільйонів гривень, житлово-комунального та дорожнього господарства — 274 мільйони гривень, охорони здоров’я — 83 мільйони, соціального захисту — 133 мільйони гривень.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року на 2,6 мільйона гривень зросли бюджетні надходження від оренди майна та на 3,1 мільйона — від орендної плати за землю. Послідовно втілюється політика відстоювання фінансових інтересів громади в судах. 

Усі новини