Андрій Райкович: готуватися до наступного опалювального сезону у Кропивницькому необхідно вже сьогодні

Понеділок, 17 лютого 2020 16:29

Сьогодні, 17 лютого, під час наради з керівниками виконавчих органів  міський голова Андрій Райкович наголосив на важливості вчасного старту підготовки до нового опалювального сезону у Кропивницькому.

Минулого тижня Андрій Райкович та його заступник Андрій Паливода мали робочу зустріч у  Києві з провідними фахівцями проєкту “Енергетична безпека України” в рамках заходів представництва USID із реалізації програми тепломодернізації у Кропивницькому.

- Я не раз говорив, що в умовах нашого міста зміна системи теплопостачання - це надзвичайно складна робота, - відзначив міський голова. – Як би нам не розповідали «знавці» про легкий шлях відмови від централізованої системи, я і десять, і сто разів повторюю, що це складний процес і робота не на один рік. Захмарний борг, критична розбалансованість, зношені комунікації, наявність старої ТЕЦ і лінійки застарілих котелень від Південно-західної. Цього не так просто позбутися. Ціна питання нового проєкту є непідйомною для бюджету міста. А погоджуватися на великі кредити, коли у міста стільки проблем, не буде правильним.

У той же час, Андрій Райкович поставив завдання продовжити роботу з встановлення автономного опалення у тих  будинках, де на центральному опаленні  залишилося по дві – три квартири. Такі помешкання будуть від’єднувати від централізованої подачі тепла першочергово і допомагатимуть їх власникам встановлювати «автономки».

А керівництву КП “Теплоенергетик” і головного управління ЖКГ Андрій Райкович доручив уже сьогодні розпочати підготовку до опалювального сезону 2020 – 2021.

Усі новини