Андрій Райкович ініціював челендж “Історія поколінь”, присвячений перемозі над нацизмом у Другій світовій війні

П'ятниця, 8 травня 2020 08:20

У Кропивницькому розпочався челендж “Історія поколінь”, присвячений перемозі над нацизмом у Другій світовій війні. Його старт оголосив міський голова Андрій Райкович з 30 квітня.

Кропивницький, як і інші міста України готується до  відзначення знакової дати – 75–ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  Через карантин містяни не зможуть велелюдно вшанувати ветеранів, відзначити цей великий день миру і світлої пам'яті за десятками мільйонів жертв тієї кривавої війни. 

- Проте пам'ять про героїв, правда про війну має жити вічно, - переконаний Андрій Райкович. - І навіть в нинішніх надзвичайних умовах ми можемо гідно вшанувати і згадати кожного героя. По-перше, міська рада прийняла рішення про надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій у Другій світовій  війні. Разом із святковими подарунками сивочолі ветерани отримають вітання від громади міста. По-друге, я доручив управлінню освіти і зараз звертаюсь до викладачів історії всіх навчальних закладів нашого міста - провести 08 травня, в День пам'яті і примирення, загальноміський online урок з історії “Друга світова війна. Український вимір”. По-третє, маю пропозицію до нашої молоді. Друзі! Давайте влаштуємо челендж  “Історія поколінь”. Спочатку поговоріть зі своїми батьками, порозпитуйте, як війна торкнулася саме вашої родини. Погортайте сімейні альбоми... І розкажіть у власному відео про ваших близьких, які стали учасниками війни, хто з ваших рідних воював. І про нинішніх АТОвців теж. Бо всі вони - наші герої, мужні захисники рідної землі. 

Кожен охочий взяти участь у челенджі має розказати, демонструючи фотографії, нагороди, можливо фронтові листи, що він знає про героїв своєї  родини, які воювали, захищаючи країну від загарбників.  Це може бути окрема фронтова історія, історія подвигу, історія життя протягом війни або якась цікавинка, що доповнить спільну історію розгрому нацистської Німеччини. Сьогодні Україна знову відстоює свою свободу і незалежність. Із зброєю в руках на Сході захищають рідну землю онуки і правнуки солдат Другої світової. Розказати можна і про них теж, адже українці – народ нескорених. Час і вдячна пам’ять громадян своєї країни об’єднують Героїв, які не вмирають.

Відео може бути відзняте на телефон, фотоапарат, відеокамеру тощо та тривати не більше двох хвилин. У ньому має міститися коротенька розповідь із демонстрацією фотографій, нагород,  пам’ятних речей ваших родичів, що воювали, чи воюють зараз. Розповідати фронтові історії можна усією родиною. Чим більше учасників розповідей, тим буде цікавіше. Викласти відео потрібно на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук, долучившись  до сторінки управління освіти міської ради міста Кропивницького з хештегом #istoriyapokolin#. Кращі відео будуть розміщені на сайті та фейсбук-сторінці міської ради та продемонстровані на місцевих телеканалах.

Разом відтворимо славну історію поколінь, адже подвиг наших захисників вічний! Герої не вмирають!

Усі новини