Андрій Райкович: комунальні служби Кропивницького мають достатній технічний потенціал для боротьби зі снігопадом

Понеділок, 28 січня 2019 11:19

Сильні снігопади, морози, різкі зміни температур — залишаються топовими темами в комунальному просторі Кропивницького. Саме з теми комунального порядку в обласному центрі розпочав апаратну нараду міський голова Андрій Райкович сьогодні, 28 січня.

- Подолати стихійні явища від Балканського циклону в короткий термін не вдасться нікому, яким би не був технічний і людський ресурс,- зазначив міський голова. - Але я знову звертаюсь до керівників всіх комунальних служб, ЖЕО, до керівників районів – сніг нам потрібно чистити і вивозити з вулиць Кропивницького сьогодні і щодня та робити це необхідно ефективно.

Протягом кількох днів у Кропивницькому випало майже півметра снігу. На думку міського голови прибирати магістральні напрямки комунальники стали краще. Останній тиждень видно їхню роботу на  тротуарах, площах і жвавих переходах. Спеціальної техніки у місті достатньо, міська влада вчасно забезпечила комунальні служби необхідним технічним потенціалом. Проте комунальникам ще є  над чим працювати.

- Краще – ще не означає абсолютно якісно, - наголосив Андрій Райкович. - Коли я проїжджаю дворами багатоповерхівок на територіях всіх ЖЕО, одразу видно - де двірники совісно, відповідально виконують свою роботу, а де - абияк. Знову ж, звертаюсь до головного управління ЖКГ: схему послідовності очищення міста, реєстр відповідальних за прибирання кожного клаптика територій необхідно скласти і довести до відома всіх, хто обслуговує ці об'єкти.

У той же час, місто має готуватися до весняного водопілля. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради отримало завдання слідкувати за рівнем води, товщиною криги в річках, аналізувати коливання температур, щоб місто не затопило талими водами, а головне управління ЖКГ має доручення не гальмувати з вивезенням снігу.

- ТОВ “Екостайл”, я розумію, що під'їзди до контейнерних майданчиків ускладнені, але активізуйте вивезення сміття з приватного сектора та великих мікрорайонів міста, забезпечити прибирання контейнерних майданчиків, - акцентував увагу міський голова. - Керівники районів, тісніше працюйте з головами квартальних комітетів, з активами територій щодо прибирання снігу біля будинків і на околичних вулицях. Розумію, що важко долати снігові замети, розчищати околиці, але є ж і депутати, які мають транспортні ресурси і певні можливості, і керівники промислових підприємств, і приватний бізнес.

Під час апаратної наради міський голова поставив за приклад і висловив вдячність активісту, який обладнав власну машину відвалом, і допомагає комунальним службам боротися з великим снігом.

 

Усі новини