Андрій Райкович: країна, що виховала цілі покоління славних синів і дочок ніколи не буде переможеною!

Четвер, 14 жовтня 2021 14:12

Сьогодні, 14 жовтня, в особливий для всіх українців день - День захисників та захисниць рідної держави, Кропивницький міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Олег Колюка, заступники міського голови Олександр Мосін та Михайло Бєжан приєдналися до урочистостей з нагоди свята.

Від самого ранку до монументів на Меморіальному комплексі «Фортечні Вали» та до пам‘ятника Чорнобильцям за традицією поклали букети квітів. Потому святкові заходи продовжилися в залах обласного Музею мистецтв. Тут відкрилася виставка – презентація першого в Україні портрету отамана Чорного Ворона. Славетна отамана зобразила талановита Кропивницька художниця Людмила Демиденко.

Урочистості тривали сьогодні і на площі Богдана Хмельницького. Звідси представники силових структур та громадськість роз’їхалися містом, щоб покласти квіти до пам’ятних місць оборонцям України всіх поколінь. Вітаючи захисників та захисниць зі святом, Андрій Райкович висловив переконання - країна, яка виховала цілі поколі синів і дочок ніколи не буде переможеною!

⁃ Народ України вшановує захисників – тих, хто віками боровся за мир, свободу і незалежність для свого народу. Громада Кропивницького висловлює велику шану і повагу всім, хто обрав святу справу - боронити рідний дім, свою Батьківщину. Ми гордимося, що саме у нашому місті дислокується еліта Української армії. Що в лиху годину звідси пішли добровольці на Схід захищати рідну землю. Зараз, разом із відзнаками Кропивницької міської ради, я вручатиму книгу “Непереможені”. Це розповіді про справжніх героїв, наших земляків, які віддали свої за Україну найдорожче – власні життя, - відзначив у своєму слові Андрій Райкович.

Міський голова виконав почесну місію – вручив захисникам та захисницям України відзнаки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету.

Ліцеїсти ліцею «Сокіл» та учні Центральноукраїнського ліцею-інтернату спортивного профілю склали сьогодні урочисту присягу. Потому всі колоною вирушили на Козачий острів. Тут стартував фестиваль «Радість в камуфляжі»: виступали члени родин загиблих Героїв, волонтери та військові, працювали демонстраційно-інформаційні локації від силових структур, проводилися лицарські бої, тривали дитячі майстер-класи, квести, спортивні розваги. Цього дня був встановлений  Національний рекорд з виконання складно – координаційної вправи бьорпі.

Усі новини