Андрій Райкович: Кропивницький взяв курс на створення сучасних лікувальних закладів

Понеділок, 22 лютого 2021 15:55

Минулої п'ятниці у Кропивницькому відкрили терапевтичне відділення з палатами інтенсивної терапії у відділенні Центральної міської лікарні на Валах. Сьогодні, 22 лютого, очільник міста Андрій Райкович звернувся до медичних працівників закладу, керівництва управління охорони здоров'я, з вимогою щодня у своїй діяльності під час лікування хворих  відповідати високим стандартам сучасної медицини.

- Я вимагатиму посиленого контролю і фахового підходу. Ми взяли курс на створення сучасних лікувальних закладів. Це стосується не лише центральної міської лікарні, а всіх комунальних закладів, і ми з нього не зійдемо, як би важко з фінансами нам не було, - акцентував увагу Андрій Райкович. - Нагадую: жодної копійки ані з “COVIDного фонду”, ані з обласного бюджету, ані з державного ми не отримали на створення відділення, в якому рятуватимуть складні запалення легенів.

Проте розвиток медицини в місті не припиняється. Наступний етап - реконструкція операційного блоку лікарні швидкої медичної допомоги - опорної лікарні медичного округу. Масштабна реконструкція чекає також на дитячу поліклініку, що на вулиці Шевченка. А до лікарні на Салганних пісках, яку місту передала держава, Андрій Райкович доручив зробити якісну дорогу з будівництвом мосту через Інгул і забезпечити стабільну роботу у цьому мікрорайоні комунального громадського транспорту, щоб пацієнтам було зручно добиратися до медичного закладу.

- На реалізацію таких амбітних планів  нам потрібні чималі гроші. І якщо обласний центр, який складає майже третину населення області, отримуватиме субвенції з бюджетів вищого рівня: обласного і державного, в об’ємах сліз і то завдяки постійним і гострим дискусіям, багато ми не збудуємо. І мрії свої заховаємо на дно кейсу. Тому знову звертаюся до своїх заступників — апелюйте до наших народних депутатів, до профільних міністрів, в облдержадміністрацію. Кропивницький – територія України і області, які потрібно належне фінансування для власного розвитку, для розбудови  міста!

Усі новини