Андрій Райкович: Не хочете працювати? Складайте повноваження!

П'ятниця, 7 квітня 2017 17:18

Сьогодні, 7 квітня, міській раді вдалося знайти вихід зі складної ситуації, провести сесійне засідання та прийняти невідкладні і важливі для громади рішення. Після завершення міський голова прокоментував події у міській раді та спрогнозував подальший розвиток подій.

- Те, що частина депутатів знову не прийшла сьогодні на сесію, - це неповага до громади. У них не було ніяких поважних причин для цього. Їхня поведінка – це суцільне політиканство, - зазначив Андрій Райкович. - Законодавство не передбачило іншого формату, ніж робота депутатів у постійних комісіях, на сесіях. А натомість вони, у той час, коли триває сесія, дивляться її в режимі онлайн і коментують події у соцмережах. Прикро, що серед тих, хто не прийшов на сесію, – представники фракції, які підтримували мене на виборах. Я не розумію цього. Мої двері завжди відкриті для представників всіх політичних сил, всіх фракцій для консультацій, обговорення, діалогу. Але я давав клятву чесно і сумлінно служити громаді, а не якійсь політичній силі. А реакцію громади ми сьогодні бачили. На сесію прийшли люди – обурені, розгнівані. І це не підбурені кимось містяни. Вони прийшли до нас самі, аби домогтися вирішення нагальних проблем міста. Це і члени освітянської профспілки, і працівники професійно-технічної освіти, медики. Прийшли діти – учні профтехучилищ, яким не виплачують 400 гривень стипендії. Багато хто з цих дітей на відмінно навчаються, але вони - із малозабезпечених сімей, саме тому не пішли до вищих навчальних закладів, а пішли вчитися у ПТУ, аби потім, можливо, працюючи і заробляючи гроші, продовжувати вчитись далі. А депутати, які не ходять на сесії, фактично забирають у них ту стипендію, на яку вони можуть купити собі хліба.

Ви бачили, які важливі ми сьогодні приймали рішення. Це розподіл субвенції, що надійшла з державного бюджету на надання пільг, субсидій, безкоштовних медикаментів для хворих за програмою «Доступні ліки». Це ж держава дала людям, хіба мають право депутати цю субвенцію не розподілити? Це що вже, саботаж, анархія? Не повинно такого бути, тим більше, коли держава перебуває в стані війни на сході, коли наші найкращі сини захищають нашу державу, відстоюють демократію. То хто ж повинен відстоювати тут їхні інтереси, інтереси їхніх родин, як не депутати?

Тож ми, проконсультувавшись з юридичним управлінням, дійшли висновку, що у нас є повне право продовжити роботу сесії. Більше того, ми не мали права цього не зробити, адже треба вирішувати нагальні, життєво-важливі питання для громади. І ми їх вирішили. Власне, можна було б так вчинити і на минулих засіданнях, однак я прагну, щоб рішення приймалися не мінімальною, а абсолютною більшістю депутатів, прагну, щоб всі фракції працювали злагоджено, консолідовано на благо громади. І я зробив все для того, аби депутати порозумілися, прийшли на сесію. Однак цього не сталося.

Не хоче працювати? Хочете вирішувати власні інтереси? Тоді наберіться сміливості і складіть свої повноваження, це буде чесніше по відношенню до людей. Я переконаний: громада обов’язково дасть оцінку діям цих депутатів. Якщо сьогодні люди закликають їх прийти до сесійної зали, то завтра вони, навпаки, їх сюди не пустять.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua

Усі новини