Андрій Райкович: не можна зневажати карантинними вимогами - COVID залишається небезпечним

Вівторок, 11 травня 2021 15:31

Темою ситуації з поширення коронавірусної інфекції на території Кропивницького розпочав сьогодні, 11 травня, щотижневу апаратну нараду міський голова Андрій Райкович.

Школярі міста, після дистанційного навчання, повернулись за парти. Відкрилися і дитячі садочки, що перебували на карантині. Тому Андрій Райкович загострив увагу керівництва управлінь освіти та  охорони здоров’я на необхідності тримати під постійним контролем стан здоров’я школярів і дорослих в усіх навчальних закладах, а також дотримання правил карантину.

- Ми повинні зробити усе можливе, щоб навчальний процес на своїй завершальній стадії упродовж місяця був максимально ефективним і не перервався через якийсь новий спалах хвороби, - переконаний міський голова. - Місяць перед літніми канікулами потрібно попрацювати напружено. Це своєрідна перевірка, яка продемонструє реальну картину знань і зробленого за навчальний рік. І це дуже важливо для учнів старших класів. Але найголовніше – неухильно  дотримуватися карантинних вимог і  вберегти колективи від хвороби.

Ще одна важлива тема на сьогодні – ситуація з перебігом вакцинації населення від коронавірусу. На думку міського голови, нині цей процес у Кропивницькому проходить надто мляво: не ті темпи, не ті обсяги, не та організація заходів.

- Я прошу управління охорони здоров’я звернутися до відповідних структур, що відповідають в області, організовують цей процес, які розподіляють вакцину і інформують про цю важливу роботу та розробити спільний план, графік, реєстр, що завгодно, - наголосив Андрій Райкович. - Але місто, де більше 230 тисяч жителів, найбільші трудові і навчальні колективи, пожвавлений рух транспорту, концентрація медичних закладів, має отримувати більшу кількість вакцин, тут має бути створено більше пунктів вакцинування, щоб мінімізувати розповсюдження цієї хвороби. І необхідно  більше реальної інформації.

Міський голова поставив перед управлінням охорони здоров’я завдання готувати також офіційні листи Міністру охорони здоров'я, народним депутатам від міста з вимогою активніших і прозоріших дій, бо місто до початку нового осінньо – зимового періоду  треба захистити усіма можливими шляхами.

Усі новини