Андрій Райкович: неухильне дотримання протиепідемічних заходів в умовах адаптованого карантину залишається актуальним

Вівторок, 12 травня 2020 09:30

Кропивницький, як і вся Україна, розпочав  жити в умовах адаптованого карантину.

Але жорстке дотримання карантинних заходів при цьому – маски, дезінфектори, соціальна дистанція, залишаються актуальними, наголосив у своєму зверненні до кропивничан міський голова Андрій Райкович. Чим сумлінніше виконуватимемо вимоги першого етапу, тим швидше реалізуємо наступні.

У місті, за умови жорсткого і неухильного дотримання санітарних вимог, розпочинають працювати парки, сквери, перукарські салони, літні майданчики ліцензованих закладів громадського харчування, офіси адвокатів та нотаріусів, магазини промтоварів, але без зон харчування і дитячих розваг. Також відкриваються стоматкабінети, заклади побутового обслуговування, музеї.

Друзі! Те, наскільки швидко місто повертатиметься до нормально ритму життя, залежить від кожного з нас, особисто, - акцентував увагу містян Андрій Райкович. - Розумію, як важливо для підприємців повернутися на свої робочі місця, як необхідно «розморозити» економіку малих і середніх підприємств. Але виклики пандемії вимірюються ціною людських життів.

Можливості нашої медицини не безмежні. Чи вдасться втримати нові масові наступи захворювання без серйозних втрат - питання непросте. Подумайте про себе, своїх близьких і про медичних працівників теж. Ніхто, крім них, нас не витягне з біди.

Пам'ятайте: всі об'єкти, що почнуть працювати, систематично перевірятимуться. Якщо побачите грубі порушення карантинних вимог на відкритих об'єктах, телефонуйте на «гарячу лінію» міського голови.

Бажаю всім успішного поетапного початку роботи. І будьте здорові.

Усі новини