Андрій Райкович: підготовка до зими — завдання номер один усім комунальним службам Кропивницького

Понеділок, 22 листопада 2021 14:09

Лічені дні залишилися до завершення осені, а тому підготовка до роботи в зимовий період - завдання номер один для багатьох служб. На цьому наголосив Кропивницький міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 22 листопада.

- Уже давно не літо, і вже необхідно бути повністю готовими до зимового періоду експлуатації усієї інфраструктури міста. Погода не чекатиме, а ми як завжди говоритимемо, що не знали і не думали, що завтра сніг випаде. Вже КП “Універсал - 2005” прозвітував про використання посипного матеріалу, бо за першого ж приморозку на деяких  дорогах міста утворився каток. А у нас немає жодної зайвої гривні, - відзначив Андрій Райкович. - І якщо я говорю про інженерні мережі, про тиск в цих мережах, його регулятори, гідроудари, то, будь ласка, контролюйте ці речі. Кущівка, Балашівка, Родімцева, Васнєцова, Михайлівська — цілі вулиці плавають!

Тому завдання Андрія Райковича міському водоканалу та КП «Теплоенергетик» чіткі і жорсткі - кожен порив чи розриття максимально оперативно ліквідовувати і не допускати обледеніння.

Низку заходів з підготовки до зими мають забезпечити й інші комунальні служби, а також ЖЕО та ОСББ.

Міський голова доручив профільному головному управлінню житлово-комунального господарства провести рейдові об'їзди — перевірити житловий фонд, в якому стані під'їзди багатоквартирних будинків, прибудинкові території чи є освітлення.

Це ж стосується і керівників районних у місті рад, які відповідну роботу мають провести із головами квартальних комітетів. Адже почасти віддалені від центральних магістралей напрямки залишають без уваги відповідальних органів.

- Ми говорили, і не один раз, про генеральне осіннє прибирання, опале листя вивезти і цю роботу не зупиняємо ні на хвилину, і це завдання не лише одного КП “Благоустрій”, це робота й інших комунальних служб, долучитися і спецінсекції — інформувати у ЗМІ про адміністративні порушення, - наголосив Андрій Райкович.

Підготовка до зими охоплює не лише поточні завдання, а й роботу на перспективу, особливу увагу міський голова приділив питанню утеплення будинків, тим більше що ця тема досить однобоко обговорюється зараз у публічному просторі.

Очільник міста вимагає посилити роз'яснювальну роботу щодо енергоефективності і яка в цьому процесі відводиться роль ОСББ

- Не буде місто утеплювати усі будинки, де квартири уже давно приватизовані. Є чіткий алгоритм дій через ОСББ у заходах з енергоефективності та в утепленні будинків — місто надає підтримку з проєктування, залучається кредитний ресурс, і в кінці реалізації проєкту можна ще й отримати від держави певні пільги на погашення кредиту

Усі новини