Андрій Райкович: пориви на мережах мають ліквідовуватися оперативніше, а благоустрій виконуватися якісніше

Понеділок, 18 січня 2021 14:41

Пориви на інженерних мережах у Кропивницькому мають ліквідовуватися оперативніше, а благоустрій розриття виконуватися якісніше. Таке завдання поставив перед керівництвом КП «Теплоенергетик» та Кропивницького ВКГ міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 18 січня.

- Розриття і облаштування місця поривів виконуються неякісно! Порвати і потрощити дороги можна дуже швидко. А щоб відновити їх, необхідно вкласти сотні тисяч гривень, - наголосив Андрій Райкович. - Спецінспекція, посильте контроль за виконанням мого доручення. Реагуйте відразу на кожен випадок несанкціонованих  земляних робіт! Без вашого дозволу ніхто нічого рити на території міста не може. Чому вода, особливо на територіях околиць, тече по кілька днів?! А тепер буде намерзати.

Очільник міста доручив спецінспекції спільно з працівниками підприємств тепло-водопостачання негайно проінспектувати місця усіх розриттів, щоб перевірити, чи якісно здійснений там благоустрій. І бути в постійному діалозі з людьми.

- У нас немає зайвих мільйонів знову стелити дороги. При цьому народ платить такі високі ціни за воду, - звернув увагу міський голова. - Ви бачите, що відбувається з тарифами на енергоносії: газ, електроенергію. Зрозуміло, що тепловикам доводиться коригувати власний тариф на тепло, бо в ньому- левова частка припадає на  енергоносії. Пояснювати народу про ринок газу, несправедливі дії постачальників, або іще якісь причини і нелегко, і соромно. Більшій частині людей треба просто виживати. А нам треба добре, думати, як економити ресурси, як покривати збитки.  

Ті місця, де аварії на мережах трапляються систематично і "латання" не допомагає, Андрій Райкович порадив планово замінювати на нові.

Усі новини