Андрій Райкович: порядок і чітке дотримання правил переможуть пандемію

П'ятниця, 30 квітня 2021 12:36

Сьогодні, 30 квітня, Кропивницький міський голова Андрій Райкович звернувся до кропивничан з закликом зустріти Великодні свята вдома.

Серед усіх ранкових інформацій, що є на моєму робочому столі: бюджетування основних програм, ремонт і будівництво ключових доріг, соціальні виплати ветеранам, робота освітніх закладів в умовах карантину. Найголовнішою залишається «ковідна оперативка», - наголосив міський голова. - Зовсім трохи заспокоює зростаюча кількість провакцинованих. Але не тішить ситуація в COVIDних стаціонарах. На сьогодні в лікарні на Валах немає жодного вільного ШВЛ. Тому одразу легко зрозуміти – якої складності хворі поступають в лікарню. Це той випадок, коли черга на вільні місця дійсно є живою. Щоранку, під приймальним відділенням, хворі люди реально чекають звільненого ліжка, щоб розпочати стаціонарне лікування. А для ковідних пневмоній інколи важлива і година.

Міський голова зауважив також, що світ потерпає від надзвичайно складної вірусної хвороби. Від неї ніхто не застрахований, якщо не дотримуватись простих карантинних правил.

- Дуже хочу вірити в те, що ви почуєте, дослухаєтесь, зрозумієте мене і зробите все можливе, щоб уникнути велелюдних зустрічей, гулянок, вечірок і святкувань. Розумію, що скучили за сонцем, за теплом, за свободою. Будете здоровими – це ніколи нікуди не втече від вас, - зазначив очільник міста. - Тому у святу Великодню пору краще побудьте вдома. Зустріньте це світле свято у колі родини, з найріднішими людьми і з чистими думками. Помоліться в душі за ваших рідних і близьких, за вашу сім’ю. а всі разом – за наше красиве місто. Дуже хочу, щоб якнайшвидше прийшов той час, коли на вулицях Кропивницького буде велелюдно, гамірно, багато дітвори, молоді. Треба потерпіти. Цей час обов’язково настане. Ми його повинні наблизити правильними діями, розумною, мудрою поведінкою, гарними вчинками. Ми обов’язково переможемо цей вірус. Вже є такі приклади. Вірус не любить дисципліни, вірус пасує перед згуртованістю. Порядок і чітке дотримання правил переможуть пандемію. Так було завжди. Я вірю, що в нас стане сил, розуму, сумління бути саме такими.  Сьогодні сонячний, справді весняний день, нехай так буде у кожному домі, у кожній душі. Побажаймо усім хворим швидкого одужання, сил і наснаги медикам. Будьте здорові!

 

Усі новини