Андрій Райкович: потенціалу комунальних служб не вистачить, якщо кропивничани не підтрирмуватимуть порядок у місті

Понеділок, 10 квітня 2017 13:12

Сьогодні, 10 квітня, ранкову апаратну нараду міський голова Андрій Райкович розпочав з аналізу весняного прибирання у Кропивницькому.

- Комунальники трудяться щодня – вигрібають сміття з парків та скверів, насаджують нові дерева та кущі. Проте, скільки б вони не трудилися, тих, хто смітить, на жаль, більше, - відзначив очільник міста. - Потенціалу комунальних підрозділів міста ніколи не вистачить, якщо кропивничани не навчаться культури – не смітити, а користуватись урнами, сміттєвими баками і елементарно не кидати недопалки перед тим, як зайти в транспорт.

Міський голова навів приклад – понад тиждень тому на Набережній висадили Алею Миру. А вже за кілька днів на очах городян просто біля новеньких насаджень продавали алкогольні напої.

- Поліція знає номери, колір, марку. Ми повідомили! – наголосив Андрій Райкович. - Я би дуже просив не «ганятись» за ним, а затримати згідно з законом. Це зверхцинічно – творити таке беззаконня в центрі міста!

Впродовж тижня у Кропивницькому немало об’єктів приведено в порядок, але «ахілесовою п’ятою» залишаються орендовані ділянки. Одна з таких за кілька кварталів від центру – в районі заводу «Цукрогідромаш». На воротах підприємства спецінспектори лишили попередження, але сміття продовжує лежати неприбраним. Міський голова дав завдання знайти власників ділянки та терміново провести роботу.

Офіційно в місті відбудеться ще 2 суботники – 13 і 29 квітня. Проте робіт із впорядкуванням на території обласного центру вистачає. Тож Андрій Райкович дав низку завдань керівникам виконавчих органів.

- Доручення управлінню освіти прослідкувати, щоб в школах та садках міста було чисто. Дитсадки здебільшого прибрані і впорядковані на совість. А от території навчальних закладів, прилеглі до шкіл масиви – далеко не скрізь радують око. Старшокласники разом з вчителями мають демонструвати всім іншим рівень комунальної культури. Це, як урок поваги до міста, до природи, до школи. Тому такі своєрідні уроки на місцевості необхідно з школярами проводити систематично. Управління торгівлі, управління охорони здоров’я теж попрацюють, щоб на об’єктах по їх вертикалях теж було чисто та ошатно.

Усі новини