Андрій Райкович: повернення до жорсткого дотримання карантинних норм та вакцинація дозволить стримати чергову хвилю COVID-19

Понеділок, 9 серпня 2021 11:22

Сьогодні, 09 серпня, Кропивницький міський голова Андрій Райкович закликав кропивничан повернутись до суворого дотримання усіх карантинних вимог: носити маски, користуватись антисептиками, дотримуватись соціальної дистанції. Нині почала зростати кількість хворих на коронавірус. Міністерство охорони здоров’я наголошує на тому, що чергова хвиля COVID-19 може накрити Україну вже в найближчі 2 тижні, тож нині просто необхідно дотримуватись карантину, а ще – посилити темпи вакцинації населення.

Міський голова подякував усім організаторам виїзних пунктів вакцинації. За один день там щепили 160 людей. Але нині необхідно закликати більше містян і до стаціонарних пунктів.

- Мене хвилює освітянська статистика. Немає навіть половини провакцинованих, а МОЗ говорить про те, що їх повинно бути 80%. Саме тоді школа працюватиме ефективно. У нас є можливість почати нормальний навчальний рік в стінах школи, тому проводьте роботу з педагогічними колективами і переконуйте, що ми не можемо наражати на небезпеку як вчителів, так і дітей. А штам “Дельта” зачіпає і молодих! Ось в чому загроза, - переконаний Андрій Райкович.

Санітарні служби, поліцію міський голова закликав поновити рейди торговельними мережами та ринками, прибрати стихійні торговельні точки. Адже нині краще діяти на випередження розповсюдження небезпечного захворювання.

 

Усі новини