Андрій Райкович: про роботу міського господарства в умовах зими необхідно думати влітку

Понеділок, 10 серпня 2020 16:26

Літо – час активної підготовки міського господарства Кропивницького до роботи в осінньо – зимових умовах. Особлива відповідальність за готовність забезпечити подачу теплоносія до житлового фонду та об’єктів соціально-культурної сфери лежить на головному теплогенеруючому підприємстві обласного центру – КП «Теплоенергетик».

Підвищити темпи ревізії і випробувань котлового господарства та інженерних комунікацій, як і посилити роботу абонентської служби зі злісними боржниками – таким є завдання комунальникам від міського голови Кропивницького Андрія Райковича, поставлене під час апаратної наради сьогодні, 10 серпня.

- Сьогодні є важливим також опрацювати логістику подачі тепла до житлових багатоповерхівок, - наголосив очільник міста. – Будинки і житлові масиви, де кількість абонентів, що встановили індивідуальні системи опалення перевищує 90% мають бути від’єднані від централізованого теплопостачання. Для цього необхідно налагодити ефективний діалог з власниками житла через управляючі компанії і дати їм можливість встигнути підготуватися до початку нового опалювального сезону, облаштувати індивідуальні прилади опалення. Підприємство не може гнати через усе місто тепло, щоб обігрівати землю.

Ще одна вимога міського голови до керівників КП “Теплоенергетик” та Кропивницького ВКГ - своєчасно ліквідовувати розриття доріг, зокрема на вулицях Шульгіних та Преображенській і якісно відновлювати асфальтове покриття після ліквідації аварійних ситуацій і завершення ремонтів.

 - У цих підприємств велика кількість незаасфальтованих територій ще із минулого сезону. А в новий вони рухаються дуже слабо. Особливо це стосується водопровідно – каналізаційного господарства. По вулиці Джерельній влітку увечері води немає роками. І ви спокійно це переживаєте, а мені соромно перед містянами за таку вашу діяльність, - відзначив Андрій Райкович. - Я знаю всі ваші аргументи: поливають городи. Тоді контролюйте свої території, насоси ставте потужніші, підкачуйте до приватного сектора воду.

Усі новини