Андрій Райкович: проект модернізації системи теплопостачання Кропивницького має бути розроблений оперативно і якісно

Понеділок, 11 березня 2019 11:58

Температура повітря стала значно теплішою і опалювальний сезон у Кропивницькому наближається до фінішу, але питання теплозабезпечення обласного центру з порядку денного не знімається. На цьому наголосив  міський голова Андрій Райкович під час проведення апаратної наради сьогодні, 11 березня.

Очільник міста поставив перед профільними заступниками і керівниками головного управління житлово – комунального господарства  не зволікати з розробкою програми тепломодернізації Кропивницького. Програма має бути розроблена терміново, але якнайшвидше у власність міста потрібно повернути цілісний майновий комплекс, орендований ДП «Кіровоградтепло» ТОВ ЦНТІ УНГА. Міський голова переконаний, починати підготовку до опалювального сезону 2019 – 2020, потрібно вже зараз. 

- Ми щодня працюємо над проектом: провели консультації, підготували технічні завдання на проект - тримайте зв'язок із експертами. Вимагайте якісних і реальних рішень, - поставив завдання Андрій Райкович. - Нам треба боротися за ефективне тепло у місті. Щоб проектанти видали професійну схему, відповідно до реалій нашого міста і з врахуванням можливостей наших теплогенеруючих підприємств. Плюс необхідно враховувати наші фінансові ресурси, або шляхи можливого кредитування.

Чітка програма модернізації системи теплопостачання має бути розроблена вже в поточному році, наголосив міський голова.

- Через відсутність проектних рішень ми тупцюємося на місці, а бюджет розроблений без врахування необхідності реконструкції системи теплозабезпечення.- звернув увагу Андрій Райкович. - Теплоенергетика – наріжний камінь для стабільного функціонування усіх сфер життєдіяльності міста. Тому необхідно, щоб у проекті чітко були визначені шляхи подачі тепла до усіх об’єктів комунальної власності: кожного садочка, кожної школи чи лікарні, щоб була задіяна максимальна допомога ОСББ в освоєнні коштів державних програм тепломодернізації. Якісно підготовлений проект дасть можливість ефективно проводити перемовини із усіма зовнішніми та внутрішніми інвесторами.

Усі новини