Андрій Райкович: ситуація у закладах освіти Кропивницького - під щоденний контроль міської влади!

Понеділок, 9 вересня 2019 12:31

Щоденний контроль за перебігом навчально-виховного процесу у кожному навчальному закладі здійснюватимуть спеціалісти управління освіти міської ради. Таке завдання поставив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час щотижневої апаратної наради сьогодні, 09 серпня,.

Від початку минулого тижня школярі міста вийшли на навчання після літніх канікул. З перших днів навчального процесу міська влада отримала низку скарг від батьків учнів на недостатню кількість груп продовженого дня, відсутність поділу класів на групи з вивчення української мови тощо. Тож Андрій Райкович доручив своєму профільному заступнику Наталії Дзюбі разом із начальником управління освіти Ларисою Костенко у  щоденному робочому розкладі планувати виїзди до закладів освіти, щоб знати реальний стан справ у кожній школі міста.

- Я просив би журналістів, активістів батьківських рад не напружувати ситуацію. Перші два тижні реально покажуть, як необхідно діяти у кожному навчальному закладі. Де треба організувати додаткову групу, а де об'єднати діток, - зауважив міський голова. - Хочу, щоб ми мали спільний спокійний діалог, порозуміння. Так легше контролювати процес і так ефективніше виправити ситуацію на краще. Тому щодня, допоки навчальний процес не увійде в штатний режим, маємо перевіряти  всі заклади освіти.

Під особливою увагою спеціалістів має бути і процес організації харчування учнів, у тому числі стан харчоблоків та їдалень, звернув увагу очільник міста.

- Чим школярів годують? Я серйозно акцентую вашу увагу на харчуванні дітей, тому що всі інформаційні стрічки гудуть тривожними новинами: отруєння млинцями, шаурмою, солодкою водою, - наголосив Андрій Райкович. - Будь ласка, щоденний контроль за кожним закладом — і викладайте в мережі, щоб батьки і громада бачили і були спокійні за своїх дітей.

Усі новини