Андрій Райкович: співпрацю з молоддю Кропивницького переводимо у практичну площину

Понеділок, 10 лютого 2020 15:05

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович подякував спеціалістам управління молоді та спорту міської ради за організацію неформальної зустрічі з молоддю міста.  Сьогодні, 10 лютого, під час щопонеділкової апаратної наради очільник міста  запевнив, що під час спілкування з молодіжними активістами  отримав не лише велику порцію цікавої і корисної інформації, а й масу позитивних емоцій від розмови.

- Знаєте, буває дуже корисно інколи відкласти всі  повсякденні справи і послухати, а головне, почути нові ідеї, дізнатися чим молоді люди займаються, яким хочуть бачити місто і завтра, і через 5-10 років, - відзначив Андрій Райкович. - Головне, що ці молоді люди не вимагають чогось захмарного. Вони в своїх в проєктах вже відбулися і прагнуть розвитку.

Під час зустрічі говорили про створення молодіжного центру, як простору для розвитку, комунікацій, творчої діяльності представників різних молодіжних течій, концертних груп. Міський голова запропонував, як варіант, четвертий поверх майбутнього ЦНАПу, тим більше, там є і другий поверх, де розташована концертна зала і галерейний хол.

- Мене зачепила розповідь організаторів і тренерів з громадської організації “Цитадель”. Вони виконують потрібну роботу. Ми домовились пошукати територію для їхніх практичних занять і тренувань, - наголосив міський голова. - До речі, молодь звертає увагу, що учителі, в своїй більшості, розгублюються до приїзду медиків, не знають що робити, якщо щось трапляється з їхніми учнями. То молодь може дати корисні поради. Хоча вони дякують вам за співпрацю.

Цікаві проекти запропонували лідери громадської організації “Хмарочос”. Молоді архітектори, спортсмени, журналісти, соціологи, волонтери і екоактивісти, викладачі, блогери, майбутні авіатори, всі запропонували низку ідей, з допомогою яких Кропивницький можна зробити ще комфортнішим для життя, затишнішим, впізнаванішим. Адже в центрі розмови були і туристичний імідж міста, і масштабні фестивальні заходи, і оргробота для багатьох управлінь міської ради.

- Молодь прагне діалогу, щирих стосунків і продуктивної роботи. Вони чекають від влади партнерства, розуміння і нормальної взаємодії, - підкреслив  міський голова.

Андрій Райкович запевнив, залишився задоволений такою розлогою розмовою за чашкою чаю. На майбутнє до таких розмов запропонував долучати підприємців, бізнесменів, цікавих креативних людей і сподівається на продовження діалогу.

Усі новини