Андрій Райкович: сучасне відділення легеневої терапії потрібне Кропивницькому вже сьогодні

Понеділок, 4 січня 2021 19:22

Сьогодні, 04 січня, міський голова Андрій Райкович проінспектував хід та якість будівельних робіт з облаштування сучасного відділення легеневої терапії у Центральній міській лікарні. Роботи тут на стадії завершення: будівельники готують приміщення під оздоблювальні роботи - фарбування стін та вкладання покриття на підлогу.

Паралельно завершилося проєктування  централізованої кисневої станції. Вона розрахована на подачу кисню від 200 до 300 пацієнтів одномоментно. Всі ці роботи місто виконує власним коштом. Міська рада взяла на себе також низку витрат, пов'язаних із протидією коронавірусу: виплату зарплат та премій медичним працівникам, закупівлю апаратів ШВЛ, засобів захисту та навіть будівництво діагностичного центру. На це з міської скарбниці витратили 54 мільйони гривень. Медичної ж субвенції у повному обсязі не отримали. Тому сьогодні міський голова небезпідставно  розраховує на підтримку держави.

- Зараз нам би хотілося мати більше уваги від Міністерства охорони здоров’я. Я вже не один раз звертався з проханням, якщо не допомогти закупити обладнання, то хоча б повернути місту субвенцію. Держава винна нам, і ці гроші – наш шанс придбати медичне обладнання експертного класу для відділення сучасної легеневої терапії. Воно нам вкрай необхідне, щоб рятувати тяжких хворих на CОVID-19. Бо гіркий досвід наглядно продемонстрував, що не всі типи ШВЛ здатні їх «витягнути», - наголосив Андрій Райкович.

Роботою будівельників очільник міста залишився задоволений. Але поставив їм завдання завершувати всі роботи якнайшвидше, адже легенева терапія місту потрібна вже сьогодні.

Усі новини