Андрій Райкович: тисячі містян, що залишилися без газопостачання, не можуть бути заручниками безвідповідальності ВАТ «Кіровоградгаз»

Понеділок, 6 листопада 2017 13:45

З обговорення питань газопостачання почав ранкову апаратну нараду сьогодні, 06 листопада, міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Він ще раз повернувся до аварійної ситуації, що сталася в результаті пошкодження газопроводу середнього тиску в районі вулиць Юрія Коваленка – Космонавта Попова.

Вона не класифікується як надзвичайна, прокоментував міський голова. Він переконаний: місто повинно жорсткіше вибудувати свої стосунки з монополістами, особливо, коли мова йде про газопостачання, теплопостачання і водопостачання.

- Тисячі городян не можуть бути заручниками чийогось нехлюйства і безвідповідальності, – наголосив очільник міста. - Під час оперативної наради я звернув серйозну увагу керівництва ВАТ “Кіровоградгазу” щодо дотримання технологічних нормативів і наявності резервних ниток, обвідних магістралей подачі газу до населених пунктів в разі аварійних ситуацій.

Міський голова висловив обурення тим, як ліквідовувалася ця ситуація. Він переконаний, все можна було зробити значно швидше, бо часу на розкачку пішло дуже багато.

- Чому так слабко відповідні служби газовиків інформували населення? Невже неможна було дати завдання Контактному центру розробити оперативний графік і віддати нам, всім ЗМІ, аби мешканці будинків хоча б приблизно знали, коли до них прийдуть майстри включити газ, – наголосив Андрій Райкович. - Чому така неповага до абонентів? Люди платять немалі гроші!

Дісталося на горіхи й керівництву ТОВ ЦНТІ “УНГА”. Бо виконували ремонтні роботи на теплотрасі без відповідних дозволів, і розрили, практично стратегічну територію.

Усі новини