Андрій Райкович: у міської влади Кропивницького з’явилася можливість розривати угоди з перевізниками, які не виконують зобов’язання

Понеділок, 15 березня 2021 15:45

Міська влада вимагатиме від приватних перевізників у Кропивницькому неухильного дотримання умов укладених угод на пасажирські перевезення в обласному центрі. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 15 березня.

Очільник міста поставив завдання перед управлінням розвитку  транспорту та зв’язку міської ради оперативно провести робочу нараду з перевізниками з питання належної організації роботи громадського транспорту. Адже, навіть попри те, що виконавчий комітет міської влади погодив коригування тарифів на проїзд, скарг на роботу приватних транспортних підприємств не зменшується.

У той же час, у Кропивницькому на ринку пасажирських перевезень вже сформовано потужний сегмент, який обслуговує комунальний транспорт. Ще минулого року міська влада не могла собі дозволити жорстко, в односторонньому порядку карати за порушення умов договорів розірванням контрактів – не було резерву пасажирського транспорту. Цьогоріч ситуація різко змінилася: тролейбуси з автономним ходом, які виїхали на маршрути в кінці минулого року  очікування десяти додаткових сучасних автобусів дозволяють замінити нерадивих перевізників.

- Не чують міську владу, розривайте угоди! Тепер ми маємо можливість це зробити! На селищі Новому замість восьми, курсують лише два маршрутних таксі, - висловив обурення  міський голова. – Де їхня відповідальність? Чому таке ігнорування? Необхідно із автобусів 2021 року направити на 284 маршрут додаткові одиниці і припинити дію договору з підприємцем, який відверто ігнорує інтереси громади.

Андрій Райкович доручив  управлінню розвитку транспорту та зв’язку, спільно з відділенням Асоціації перевізників України, напрацювати алгоритм ефективних спільних дій щодо суттєвого  покращення якості перевезень у Кропивницькому.

- Якщо піднімається ціна, то народ резонно вимагає іншої, кращої якості обслуговування. І має на це повне право. Учасники ринку зобов'язані цю якість забезпечити, а ми, як влада, мусимо організувати систематичний контроль і комунікації, підкреслив Андрій Райкович.

Паралельно міський голова доручив ще раз підготувати звернення до Кабміну, з обґрунтуванням неефективності обмеження на перевезення пасажирів лише за кількістю місць для сидіння.

Усі новини