Андрій Райкович: усі комунальні служби Кропивницького повинні бути готовими до ліквідації наслідків негоди

Понеділок, 10 лютого 2020 14:30

Комунальні служби Кропивницького мають бути готовими у будь-який момент вступити у протиборство зі стихією. На цьому акцентував увагу міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 10 лютого.

Минулого тижня комунальники обласного центру ретельно готувалися до протистояння зимовій негоді. Сильні снігопади і хурделиці обійшли стороною Кропивницький, але попрацювати працівника сфери ЖКГ довелось активно. У першу чергу, розчищали ключові магістралі, де рухається громадський транспорт та пішоходні напрямки.

- Особливих претензій наразі у мене до комунальників немає після першої хвилі негоди, - зауважив міський голова. - Але і похвастатися, що скрізь була ідеальна ситуація не можна. На території кожного ЖЕО були приклади якісного прибирання, і недбалого ставлення до цієї роботи. Керівники ЖЕО та ЖЕКів повинні ретельно це опрацювати. От до кого варто звернутися з міцним словом - це власники окремих закладів торгівлі, громадського харчування, дирекції вокзалів міста. Територія залізничного вокзалу не посипана, нормальний під'їзд транспорту не забезпечений.

Під час наради заступник міського голови Олександр Вергун отримав доручення опрацювати це питання з керівниками закладів і роз’яснити їм - прилегла територія перебуває у зоні їхньої відповідальності.

- Окремо звертаю увагу щодо стану виїздів із міста. Я розумію, що межі починаються від вказівного знака. А, так звані, нейтральні ділянки між знаками і об’їздною дорогою ніхто не прибирає, - відзначив Андрій Райкович. - Не чекайте облавтодор, проїдьте іще сотню метрів і посипте дорогу. Люди із ближніх сіл в наше місто на роботу їздять, діти в школи, в дитсадки. Ми повинні забезпечити безпеку на всіх шляхах до міста.

Андрій Райкович також вчергове висловив претензії від міської влади до патрульної поліції, яка не змогла припинити неорганізований рух важковагового транспорту територією Кропивницького, тож попросив посилити роботу в цьому напрямку.

У той же час, очільник міста поставив завдання перед управлінням містобудування та архітектури і управлінням торгівлі та побутового обслуговування населення виробити правила розміщення в місті зовнішньої реклами. Такі правила мають бути одні для всіх, переконаний очільник міста, адже Кропивницький має тримати марку обласного центру.

Усі новини