Андрій Райкович: велика педагогічна родина – гордість Кропивницького

Вівторок, 29 вересня 2020 17:54

Велику освітянську родину Кропивницького вітали сьогодні, 29 вересня, з прийдешнім професійним святом у концертній залі обласної філармонії! І перші вітання на адресу педагогічних працівників міста пролунали від міського голови  Андрія Райковича.

- Ви обрали одну із кращих, відповідальних і неймовірно важливих професій, - відзначив у своєму вітальному слові Андрій Райкович. - Велика педагогічна родина - це гордість нашого міста. А День учителя- свято кожного, бо всі ми родом зі школи.  Як батько, як керівник підприємства, як голова міста я завжди розумів важливість учительської справи, місію освітянського закладу. Не буде сучасної школи, гідних умов праці учителя, комфорту і турботи про дітей - не буде майбутнього у країни і у міста. Вважаю, що гуртом нам вдалося реалізувати низку важливих проєктів, програм, які якісно змінили роботу багатьох закладів. Ми зуміли більше 50 мільйонів гривень вкласти у актуальні ремонти актових залів, профільних кабінетів, харчоблоків, десяти їдалень. Для мене також дуже важливо, що найбільші школи ми почали капітально утеплювати. Вже встановлено майже 90% нових вікон і 9500 нових парт.

Очільник міста звернув увагу на той факт, що у Кропивницькому повноцінно функціонують три  сучасні інклюзивні центри. Місто спрямувало 15 мільйонів гривень на комп'ютеризацію шкіл, на покращення матеріальної бази закладів.

Андрій Райкович висловив переконання,  що і в наступні роки міська влада триматиме чіткий  курс на цифрову трансформацію навчальних закладів.

- Тому що старшокласники мають бути конкурентними, - наголосив очільник міста. - Зі знанням мов, адаптованими в глобалізований світ. Необхідно думати про математичні дисципліни, основи точних наук, адже світ рухається, економіка вимагає сучасних інженерних кадрів. Тому й наша освітня стратегія базуватиметься на сучасних платформах комунікацій між учнями, учителями і батьками. Я вдячний вам, що такі форми як електронні черга, журнал, щоденник, системи викладання предметів стають нормами освітянського життя.

Найближчим часом, підкреслив Андрій Райкович, у Кропивницькому розпочинається реалізація ще одного масштабного проєкту. Планується реконструкція усіх ігрових майданчиків у дитячих садках міста. Програма буде реалізована за схемою капітальних ремонтів шкільних спортзалів: щороку по 5 садочків.

- Ви знаєте, що планується будівництво сучасної початкової школи на 500 місць. Плануємо також біля найбільших навчальних закладів, які є центрами мікрорайонів, облаштувати спортивно-ігрові локації, - поділився міський голова. - Ми обов'язково розглянемо можливість збільшення стипендій за перемогу в олімпіадах. Як учителям, так і учням. Стимули повинні бути справжніми мотиваторами працювати якісно і по-сучасному. Я щиро вірю, що згуртована учительська родина міста здатна на великі справи. Я вклоняюсь вам за труди і досягнення.  Миру вам, добра і здоров'я. Вдячних вам учнів, а батьків - як добрих друзів.

Під час урочистостей Андрій Райкович виконав почесну місію – провів церемонію нагородження кращих освітян Кропивницького.

У 2020 році міською педагогічною премією імені Василя Сухомлинського за значні досягнення у навчанні та вихованні молоді, розвиток освіти міста, творче впровадження та пропаганду педагогічної спадщини Василя Сухомлинського нагороджені:

Прокопець Наталія Олексіївна, вчитель біології та хімії Навчально-виховного об’єднання «Вікторія – П».

Романова Тетяна Василівна, вчитель української мови та літератури «Спеціальної школа № 1 

Несмашна Надія Андріївна, вихователь дошкільного навчального закладу № 48.

Малихіна Тетяна Миколаївна, вихователь дошкільного навчального закладу № 60.

Коваленко Людмила Леонідівна, завідувач відділу психолого-методичного забезпечення навчально-виховного процесу Центру дитячої та юнацької творчості.

За багаторічну сумлінну працю, високий професійний рівень, вагомий особистий внесок у розвиток освіти міста, творчий потенціал, активну громадську позицію та з нагоди Дня працівників освіти України грамотою міської ради та виконавчого комітету міста Кропивницького нагороджені:

Бережна Юлія Валеріївна, директор дошкільного навчального закладу № 17.

Левшун Ада Миколаївна, заступник директора Навчально-виховного об'єднання   №25 .

Подяка міської ради та виконавчого комітету міста Кропивницького оголошена:

Біді Світлані Олексіївні, вихователю-методисту дошкільного навчального закладу № 68.

Волєговій Наталії Олександрівні, вихователю-методисту спеціального дошкільного навчального закладу № 46.

Зайцевій Світлані Костянтинівні, директору дошкільного навчального закладу № 70

Трансформувати школу в інтерактивний простір — головна мета інтегрування новітніх технологій у навчальний процес тому довелося змінити підхід до освіти. Сьогодні уроки проходять інтерактивно та в ігровому форматі. З цим допомагають новітні розробки, серед яких і «Розумна дошка».

Сертифікат на отримання інтерактивного обладнання для закладів освіти міста надано:

освітньому закладу № 4, керівник Світлана Павленко,

освітньому закладу № 6, керівник Надія Кравченко,

освітньому закладу  № 8, керівник Ігор Яковлєв,

освітньому закладу № 16, керівник Марія Міщенко,

освітньому закладу № 20, керівник Світлана Колосова,

освітньому закладу № 35, керівник Людмила Бондаренко.

Освітян міста - справжній центр педагогічної творчості, учительського новаторства, свіжих креативних ідей молодих педагогів і великої мудрості досвідчених привітала з професійним святом і начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Вона побажала колегам міцного здоров’я, радості від своєї нелегкої праці і усіляких успіхів в особистому житті, поваги і любові, життєрадіснісності і всенародної вдячності!

Святковий день не обійшовся без подарунку для освітян міста: своєю творчістю педагогічних працівників Кропивницького порадувала неперевершена Національна капела бандуристів України.

Усі новини