Андрій Райкович: якість ремонту доріг у Кропивницькому буде під особливим і жорстким контролем з боку міської влади

Понеділок, 26 березня 2018 12:31

Припинення у Кропивницькому снігопадів, відступ снігових циклонів визначили для комунальних служб міста головний фронт робіт - дороги! На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 26 березня.

- Не потрібно навіть їздити за кермом: всі ями, просаджені люки, вимоїни після розриттів видно неозброєним оком, - відзначив очільник міста. - Я навіть не коментую, що ми справедливо вислуховуємо від водіїв, тому – головне управління ЖКГ, негайно готуйте звернення на адресу «Облавтодору», щоб якомога швидше запустити в роботу асфальтний завод. До цього всі відповідні служби мають негайно зробити реєстр обстежень критичних вулиць.

Крім того, міський голова доручив своєму заступнику Олександру Мосіну під персональну відповідальність забезпечити перевірку і контроль завершення роботи всіх підрядників на дорогах міста, де вони не були завершені з осені. Особлива увага буде приділена пошукам дефектів на відремонтованих ділянках. Якщо вони будуть знайдені – підрядники перероблятимуть за власний ресурс!

На вимогу очільника міста контроль якості асфальтування доріг у Кропивницькому буде здійснюватися на усіх етапах з проведенням необхідних досліджень і оформлення відповідної документації.

- Ми впродовж трьох років витрачаємо великі суми бюджетних коштів на проведення ремонтів і пора звітувати перед громадою якістю робіт, - наголосив Андрій Райкович. – Зрозуміло, що усі проектно-кошторисні документи на нові заплановані об’єкти мають бути готові не у вересні, а до літа! Особлива першочергова увага тим магістралям, де рухається громадський транспорт.

Роботи з ремонту доріг у Кропивницькому розпочнуться, як тільки дозволить погода: стане тепліше і зійде повністю сніг. Найперше дорожники залатають сколом ями, що утворилися після зимового періоду експлуатації.

Андрій Райкович також загострив увагу керівників теплогенеруючих підприємств, міськводоканалу, підприємств зв'язку на проблемі провалів навколо люків технічних колодязів на свіжих полотнах асфальту, де минулого року ліквідовувалися аварії і робилися розриття.

- На Пермській, на Фортечному, на Тарковського, в спальних мікрорайонах, на Полтавській - та практично скрізь з’явились серйозні просадки і провали, - акцентував увагу комунальників міський голова. - Будь ласка, проведіть теж негайне обстеження своїх колодязів, люків і не просто їх підсипте, а зробіть якісне ущільнення і асфальтування. Інакше – яка буде ціна нашим новим дорогам, коли на них дірки навколо люків.

Особливе доручення Андрій Райкович надав очільникам міських ЖЕО і ОСББ. Зважаючи на те, що земля від вологи значно просіла, необхідно негайно обійти і переглянути стан територій, де люди тримають погреби.

- Ми бачили такі небезпечні погріби між будинками у дворах на Тельнова, на Соборній, на Жадова, на Корольова, - попередив міський голова. - Земля від вологи добре просіла. З’явиться свіжа зелень, прикриє, а ввечері хтось в ті ями вскоче. Не дай Боже, дитина! Приклади є!

Усі новини