Андрій Райкович: якщо не хочемо запровадження у Кропивницькому повного локдауну, маємо жорстко дотримуватися правил карантину

Четвер, 8 квітня 2021 11:59

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович звернувся  до кропивничан з проханням повернутися до жорсткого дотримання правил карантину. За інформацією очільника міста, в госпітальній базі  обласного центру залишилося три десятки вільних ліжок для хворих на COVID-19.  Всі апарати ШВЛ підключені до вкрай тяжких хворих.  

- За даними головного санітарного лікаря області Надії Оперчук область має один з найвищих рівнів летальності. А все тому, що ковідом вражаються люди з тяжкими супутніми хворобами. І не лише старшого віку, - наголосив міський голова.

Через це місто змушене до 24 квітня тримати школи на дистанційному навчанні, аби хоч якимось чином перервати ланцюг заражень. Також щодня проводять моніторинг в садочках міста.

- Звертаюся до представників поліції та Держпродспоживслужби, тотальні обмеження лише в громадському транспорті нас не врятують! Якщо в розважальних центрах сотні дітей і сотні батьків, і про дотримання дистанцій навіть не йдеться. Те саме в торговельних мережах. Де чергові? Де розмежувальні лінії? Необхідно негайно посилити контроль за кожним таким закладом, - акцентував увагу правоохоронців Андрій Райкович.

Міський голова закликав кропивничан повернутися до жорсткої минулорічної дисципліни, адже сили медиків вже на межі виснаження.

- Наголошую – я не лякаю, я описую реальну ситуацію. Міська влада робить усе можливе і неможливе, щоб на розгорнутих лікувальних базах був кисень, необхідне обладнання,  протокольне лікування. Але головне – це ви і ваша свідомість. Кропивничани, я розраховую на ваше розуміння вкрай непростої ситуації. Будьте вдома і будьте здорові, - побажав міський голова.

 

Усі новини