Андрій Райкович: запуск тепла у Кропивницькому відбувся у штатному режимі, комунальники у підвищеній готовності

Понеділок, 4 листопада 2019 15:56

Тепловики Кропивницького працюватимуть у режимі підвищеної цілодобової готовності. Відповідне завдання керівництву КП «Теплоенергетик» поставив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 04 листопада.

В обласному центрі пуск теплового господарства відбувся у штатному режимі  на всі об'єкти, і, триває від лагодження режиму роботи котлового, насосного господарств і системи теплопостачання,  всі міські комунальні і відомчі служби мають бути готовими до ліквідації аварійних ситуацій на мережах. Очільник міста подякував засобам масової інформації за оперативну інформацію про ситуація  під час запуску тепла.

- Це приклад ефективної співпраці влади і журналістів. Відзначив Андрій Райкович.

Кількість ремонтних бригад і швидкість реагування на кожну аварійну ситуацію  має бути значно вищою, ніж це є на сьогодні, переконаний очільник міста.

 - Це стосується і тепловиків, і водопровідно-каналізаційного господарства! Поривів на території міста багато, їх необхідно усувати швидше і якісніше! – наголосив  Андрій Райкович.

Очільник міста звернув увагу і на необхідність дотримуватися режиму збереження тепла. Він доручив керівникам ЖЕО обстежити під’їзди, підвали та горища житлових будинків, проінспектувати, щоб всі ці об’єкти були закритими, заскленими та відремонтованими.

Загалом цього року початок опалювального сезону виявися  доволі спокійним, у порівнянні з попередніми сезонами. Разом з тим, Андрій Райкович наголосив на необхідності завершення розробки і представлення моделі модернізації системи теплопостачання міста.

- У новому проекті маємо збалансувати енергетичні потреби всіх об’єктів комунальної власності, об’єднати в систему всі енергетичні запити і спроектувати єдину ефективну систему теплового господарства у Кропивницькому, - підкреслив Андрій Райкович. – У той же час необхідно продовжувати інформаційну кампанію серед мешканців багатоповерхівок з роз’яснення переваг утворення ОСББ, що дає, передусім, відшкодування від 20% до 50% вартості тепломодернізації  житлових будинків.

Усі новини