Андрій Райкович: зимовий сезон у Кропивницькому відкрито - працюємо без простоїв

Понеділок, 9 грудня 2019 14:22

Кропивницький активно увійшов у зимовий період експлуатації власних інфраструктурних об’єктів. Це відзначив міський голова Андрій Райкович під час понеділкової апаратної наради сьогодні, 09 грудня.

Зима прийшла в місто з поки що невеликим снігом, ожеледицею на окремих ділянках доріг і на тротуарах. Техніка вночі впоралася зі снігом. Але, за словами міського голови, залишилися традиційні недоробки: десь пропустили підсипати спуск-підйом, десь не встигли почистити прибудинкову територію чи тротуари. Як завжди, були і окремі неприбрані ділянки біля офісів, аптек, магазинів, кафе і кав'ярень.

- Спецінспекція, департамент економіки, завчасно пишіть листи всім власникам і орендаторам. Ніхто за них не посипатиме і не замітатиме сніг, - поставив завдання Андрій Райкович. – Прямий обов'язок кожного господаря належно утримувати периметри території, прибирати, особливо, коли сніг чи ожеледиця. Сезон відкрито - працюємо без простоїв.

Андрій Райкович також закликав патрульних допомагати комунальникам, і прибирати місто від снігу, тому що припаркованих авто на узбіччях залишається чимало. Міський голова доручив терміново скликати робочу нараду за участі перших керівників органів поліції, надзвичайних ситуацій, комунальних служб та визначити чіткий і ефективний механізм розчистки міський доріг. особливо транспортних магістралей.

- Я вже давно надав доручення встановити на дорогах у Кропивницькому спеціальні дорожні знаки, які забороняють паркування на узбіччях у визначені для роботи комунальної техніки години, - наголосив Андрій Райкович. – Не приберемо якісно після першого великого снігопаду – ситуацію потім не виправимо.

Окремо міський голова звернувся до міського водопровідно-каналізаційного господарства та КП “Теплоенергетик” з вимогою якісно облаштовувати місця поривів мереж. Минулого тижня сміттєвоз компанії «Екостайл» застряг на місці розриття після пориву водопроводу у приватному секторі. Через це графік вивезення сміття був зірваний.

- До мене квартальні після звіту підходили з проханням допомогти, щоб розриті ями ущільнили, бо сміттєвози не проїдуть. Так воно вже і є, - відзначив Андрій Райкович. - Тому всі адреси, де ви ліквідували пориви, не просто огородіть периметри стрічками, а виконайте якісно необхідну роботу! Сьогодні “Екостайл” застрягне, а завтра “швидка”. Так не повинно бути.

Керівники Подільської та Фортечної в місті рад, а також фахівці головного управління ЖКГ отримали доручення тримати такі об’єкти на контролі.

Усі новини