Андрій Табалов: безвідповідальні підприємства повинні відсіюватися умовами тендерів на проведення обрізки дерев у Кропивницькому

Середа, 17 квітня 2019 16:50

Громадські активісти Кропивницького висловили обурення роботою однієї з підрядних організацій, яка виконує обрізку дерев на території міста. Свою позицію вони озвучили під час  проведення  у міській раді Дня депутата  у вівторок, 16 квітня. Екозахисники вимагали усунути від здійснення таких видів робіт підприємство, яке, на їх думку, наносить шкоду зеленим насадженням.

Замовником виконання робіт з обрізки дерев у Кропивницькому виступає управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради. За словами керівника управління Олега Вовенка, законної можливості усунути організацію від виконання даного виду робіт немає, оскільки вона вийшла переможцем  процедури тендерних закупівель.

- Роботи з обрізки зелених насаджень замовляються через проведення тендерної процедури. Підприємство, яке перемогло у  тендері, має право проводити ці роботи. Вплинути на це рішення ми не можемо, бо переможця визначає електронна система. Якість виконання робіт регулюється договірними стосунками управління та організації, яка здійснює обрізку. Ми можемо застосувати якісь важелі впливу, передбачені законодавством, але заборонити їм брати участь у торгах не можемо, - пояснив Олег Вовенко.

У свою чергу, секретар міської ради Андрій Табалов запропонував внести зміни до умов тендерних закупівель, щоб знизити шанси безвідповідальних і некваліфікованих учасників тендерних процедур

- Вважаю за необхідне внести зміни до умов на наступний тендер, щоб не допускати такі безвідповідальні організації до співпраці з міською радою, - наголосив Андрій Табалов. – А ті, хто має бажання працювати, мають  довести власну кваліфікацію і продемонструвати, що вони вміють це робити, бо нарікань на підприємство, яке сьогодні обслуговує зелені насадження, і від депутатів, і від громадян надзвичайно  багато.

Секретар міської ради доручив керівнику управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища врахувати зауваження і  пропозиції від  активістів  і депутатів у подальшій роботі.

 

Усі новини